Konyaspor, İstanbul'da 3 puan peşinde

Yeşil-Beyazlı takım bugün İstanbul’da şampiyonluk yarışı veren Galatasaray’a konuk olacak. 5 haftadır galibiyete hasret kalan Konyaspor, 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.

Konyaspor, İstanbul'da 3 puan peşinde

Süper Lig'in 38. haftasında bugün Konyaspor ile  Galatasaray karşı karşıya gelecek. Kritik karşılaşmaya saatler kala hazırlıklarını tamamlayan her iki takımda maç saatini beklemeye başladı. Dün İstanbul’da yaptığı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayan Konyaspor’da hedef 3 puan. Lig’de son 5 haftadır galibiyet alamayan Yeşil-Beyazlılar İstanbul’da da bir ilke imza atmak istiyor. Rakibi ile İstanbul’da oynadığı karşılaşmalardan 3 puan alamayan Konyaspor, Galatasaray’ı yenerek hem moral hem de İstanbul’da ilk galibiyetini alma hedefinde.

GALATASARAY-KONYASPOR MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Bugün Türk Telekom Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak müsabakayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak.  Zorlu ve çekişmeli geçmesi beklenen karşılaşma BEIN SPORTS 1'den naklen yayınlanacak.

SÜPER LİG PUAN DURUMU
 

Öte yandan Konyaspor oynadığı yaptığı 35 maçın 10'unu kazanırken, 12'sinde berabere kaldı, 13'ünü de kaybetti. Yeşil-beyazlı ekip hanesine yazdırdığı 42 puanla haftaya averajla 11. sırada başladı.
Lig'de 35 maç oynayan Galatasaray ise 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi sonucunda 69 puan topladı. Sarı-kırmızılı takım, 38. haftaya lider Beşiktaş'ın 6, ikinci Fenerbahçe'nin 3 puan gerisinde 3. sırada girdi.

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

Konyaspor’da Sağ bekin değişilmezi Nejk Skubic ile üstün performansını milli takıma seçilerek taçlandıran stoper Abdülkerim Bardakcı cezalı.

Galatasaray'da sakatlıkları bulunan Henry Onyekuru ve DeAndre Yedlin, Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı takımda hazırlanan özel maskeyle antrenman yapan Radamel Falcao'nun durumuna ise teknik heyet karar verecek.

Galatasaray'da müsabaka öncesinde Arda Turan ve Oghenekaro Etebo da sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Bu maç öncesi Galatasaray, 3 futbolcunun koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı.

CİMBOM İLE 40.RANDEVU

Konyaspor ile Galatasaray, lig tarihinde bugüne kadar 39 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 28 kez sahadan galip ayrılırken, 3 kez de yeşil-beyazlılar rakibini mağlup etti. Geride kalan 8 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Cimbom'un 78 golüne Konya ekibi 25 golle yanıt verdi. 

İSTANBUL’DAKİ MAÇLAR

İstanbul’da Galatasaray’a konuk olacak olan Konyaspor, rakibi karşısında galibiyeti bulunmuyor. İstanbul’da  oynadığı son 10 lig maçında Yeşil-Beyazlılar, 7 mağlubiyet alırken, 3 karşılaşmasını ise beraberlikle tamamladı. Konyaspor, rakibi karşısında en faklı yenilgilerini 2007-2008 sezonunda İstanbul'da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı 6-0 ve 2015 ile 2018 yıllarında  4-1’lik skorlarla almıştı. Sarı-Kırmızılıların filelerine  7 gol atan Yeşil-Beyazlılar, kalesin de ise 19 gol gördü. 

CÜNEYT ÇAKIR 40.KEZ YÖNETECEK

Konyaspor- Galatasaray maçını yönetecek olan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yeşil-beyazlı takımın 40.maçını yönetecek.  Yeşil-beyazlılar, deneyimli hakem yönetiminde çıktığı maçlarda 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 19 yenilgi aldı. Söz konusu bu maçlarda 44 yaşındaki hakem, Konyasporlu oyunculara 11 kırmızı ve 90 sarı kart gösterdi.  Öte yandan İstanbul bölgesi hakemi olan Cüneyt Çakır, Süper Lig'de 363 maç yönetti. Bu mücadelelerin 167'sini ev sahibi, 102'sini ise deplasman takımları kazandı. 94 maç berabere sona erdi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.