Konyaspor kenetlendi: Omuz omuza şampiyonluğa

Avrupa’nın en önemli 5 ligi arasında yer alan Süper Lig’de 2021-2022 sezonunun ikinci yarısı hafta sonunda oynanacak olan karşılaşmalarla başlayacak.

Konyaspor kenetlendi: Omuz omuza şampiyonluğa

Avrupa’nın en önemli 5 ligi arasında yer alan Süper Lig’de  2021-2022 sezonunun ikinci yarısı hafta sonunda oynanacak olan karşılaşmalarla start alacak.

Ligin ilk yarısında fırtına gibi esen Konyaspor ise kendi sahasında Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’de 21.sezonunu geçiren Konyaspor, ligin ilk yarısını sergilediği performansla 39 puanla 2.ci sırada tamamladı.

Yeşil-beyazlılar mütevazi kadrosundaki kalitesiyle kulüp tarihinde ilk kez 2021-2022 sezonunda şampiyonluğun büyük adayı olarak dikkati çekerken büyük bir başarıya da imza attı.

konyaspor-006.jpg

Müzesinde Süper Kupa ve Türkiye Kupasını bulunduran Konyaspor, Trabzonspor ile birlikte şampiyonluğun en büyük adaylarından gösteriliyor.

Geçen yılın Şubat ayında takımın başına getirilen teknik direktör İlhan Palut ile iyi bir çıkış yakalayarak geride kalan 19 haftada 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi alan yeşil-beyazlılar kendi sahasında ise 16 maç kaybetmedi.

konyaspor-008.jpg

Konyaspor ilk yarıdaki başarılı performansını ikinci yarıda da devam ettirerek, sezon sonunda hem Avrupa kupalarına katılmak hem de tarihinde ilk kez lig şampiyonluğuna ulaşma hedefinde.

Konyaspor Kulübü Başkanı Fatih Özgökçen ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, “Trabzonspor büyük başarı gösterdi, bizim 39 puanımız da çok iyi. Matematiksel olarak Trabzonspor avantajlı ama futbolda değişkenler bu sezon çok fazla. 19 maç daha var, şampiyon olursak biz mutlu oluruz. Anadolu takımlarından ne kadar fazla şampiyon çıkarsa lig o kadar değer kazanır. Hep 4 takımın şampiyon olduğu bir lig kimseye cazip gelmez” ifadelerini kullanmıştı.

Yeşil-beyazlı renklere gönül veren taraftarlar da takımlarının bu sezon hem Avrupa hem de kupaya uzanacağı inancında.

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.