Konyaspor son iki maçta istatistiklerde büyük bir çıkış yakaladı

Konyaspor, Süper Lig'de oynadığı son iki maçta topa sahip olma, isabetli şut, pas istatistiklerinde önemli bir çıkış yakaladı.

Konyaspor son iki maçta istatistiklerde büyük bir çıkış yakaladı

Konyaspor'un galibiyetlerle kapattığı Alanyaspor ve Erzurumspor maçlarındaki istatistikleri dikkat çekti. 

Alanyaspor karşısında 278 pas yapan Konyaspor yüzde 74’lük bir başarı sağlarken, bu oran rakip alanda yüzde 64 oldu. Yeşil beyazlıların maç boyunca yaptığı toplam 15 orta girişiminin yüzde 20'si isabet buldu. Toplam 8 şutun 4'ü kaleye isabet etti. Konyasporlu oyuncular, rakip futbolculardan 15 kez top çalarken, yzde 40’lık bir başarı yakaladı. Yeşil beyazlılar, Alanyaspor karşısında yüzde 67.1 oranında topla oynama üstünlüğü kurdu.

Süper Lig'in 32. haftasında pazar günü deplasmanda oynanan Erzurumspor karşılaşmasında ise yeşil beyazlı futbolcular 342 pas girişiminde bulunurken, yüzde 79.5 oranında başarıya ulaştı. Rakip alandaki başarılı pas yüzde 68 oldu. Maç boyunca yapılan 14 orta girişiminin yüzde 28.6’sında başarı sağlandı.

Bu maçta 14 şut çeken Konyaspor, bunlardan 7’sini kaleye isabet ettirirken %50’lik bir başarıya ulaştı. Top çalmadaki başarı oranı yüzde 61’e yükseldi. Maç boyunca topa hakim olma yüzdesi ise Alanya maçına göre düşerek yüzde 42.8 seviyesinde kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.