Konyaspor, Trabzonspor’a konuk oluyor! Maç öncesi dikkat çeken veriler

Konyaspor, yarın akşam (6 Kasım 2022) Trabzonspor’a konuk olacak. 43’üncü randevu öncesi dikkat çeken istatistikler derlendi. İşte merak edilenler.

Konyaspor, Trabzonspor’a konuk oluyor! Maç öncesi dikkat çeken veriler

Konyaspor ile Trabzonspor, Süper Lig’in 13. Haftasında karşı karşıya gelecek.

Yeşil beyazlıların, yarın akşam (6 Kasım 2022 saat 20.00) deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi birçok istatistik merak konusu.

İki takımın hücum, savunma, pas ve faul karşılaştırmaları, son oynadıkları resmi müsabakalar, öne çıkan teknik adam ve oyuncuların performans bilgileri ve daha bir çok veriler zorlu mücadele öncesi futbolseverlere ışık tutuyor.

İşte OPTA’nın derlediği bilgiler:

Konyaspor ile oynadığı son beş Süper Lig maçı karşılıklı gole sahne olan Trabzonspor (Trabzonspor 11-9 Konyaspor), bu karşılaşmalarda bir mağlubiyet aldı (2G 2B). Son randevuyu 2-1 kazanan bordo-mavililer, Eylül 2013'ten (3G) bu yana ilk kez rakibi karşısında üst üste 2+ galibiyet almayı hedefliyor.

Trabzonspor'a konuk olduğu son 10 Süper Lig maçında kalesini gole kapatamayan Konyaspor (2G 8M), bu süreçte 2+ gol kaydettiği üç karşılaşmanın ikisinden galip ayrıldı (1M).

Evinde oynadığı son iki Süper Lig maçında gol yemeyen Trabzonspor (1G 1B), daha uzun bir gole kapama serisini en son Kasım 2021-Ocak 2022 arasında yaşadı (5 maç). İç sahadaki son 30 karşılaşmayı kaybetmeyen-bordo mavililer (19G 11B), Ekim 1988-Nisan 1991'den bu yana en uzun serisini yaşıyor (43 maç).

Süper Lig deplasmanlarındaki son üç maçını kazanamayan (2B 1M) ve son iki karşılaşmadan beraberlikle ayrılan Konyaspor, İlhan Palut yönetiminde sadece bir kez daha uzun galibiyet hasreti yaşadı (Ekim 2021; 3B 1M). Yeşil-beyazlıların, dış sahada üst üste üç beraberlik aldığı son dönem de bu galibiyet hasreti esnasında gerçekleşti (Ağustos-Eylül 2021).

2021/03/18/ilhan-palut.jpeg

Son dört Süper Lig maçında birer gol yiyen ve kazanamayan Konyaspor (3B 1M), bu sezon daha önce çıktığı sekiz karşılaşmada yediği gol sayısını ikiye katladı (5G 2B 1M). Konya ekibi, 2022/23'te ligde gol yediği karşılaşmalarda galibiyet alamayan dört takımdan biri konumunda (diğerleri Giresunspor, Ümraniyespor & Sivasspor).

2022/23'te Süper Lig'de attığı gollerin en büyük kısmını ceza sahası dışından (duran toplar hariç) kaydeden takım Trabzonspor (%25; 4/16). Konyaspor ise bu şekilde yediği tek golü Antalyaspor'a rakip olduğu karşılaşmada kalesinde gördü (Fernando).

Bu sezon evinde oynadığı Süper Lig maçlarında beş gol atan Trabzonspor, bu golleri farklı oyuncularla kaydetti (Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Anastasios Bakasetas, Marc Bartra & Marek Hamsik). Bordo-mavililer, ligde iç sahada hiçbir oyuncusu 2+ gol atamayan üç takımdan biri (diğerleri Hatayspor & Galatasaray).

Geçen hafta Süper Lig'de Aralık 2021'den (vs Adana Demirspor) bu yana ilk kez gol sevinci yaşayan Marek Hamsik (vs Sivasspor), en üst lig kariyerinde Aralık 2017'den (Serie A'da Napoli formasıyla) bu yana ilk kez üst üste iki maçta ağları havanalandırmayı hedefliyor.

Konyaspor'a rakip olduğu son 20 Süper Lig maçını kaybetmeyen Abdullah Avcı (12G 8B), lig tarihinde aynı takım karşısında en uzun yenilmezlik serisi yakalayan teknik direktör olan Fatih Terim'in (21 vs Antalyaspor) rekorunu egale etmek istiyor.

(Haber Dairesi Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.