Konyaspor yarın Galatasaray’a konuk olacak

Konyaspor Süper Lig'in 19. haftasında yarın deplasmanda şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. İki takım arasında ligde oynanan 44 maçın 31'ini Galatasaray, 5'ini ise Konyaspor kazandı. İşte maçtan öne çıkan notlar.

Konyaspor yarın Galatasaray’a konuk olacak

Konyaspor 2024’ün ilk resmi karşılaşmasında Galatasaray’a konuk olacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Pazar günü oynanacak maç, saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek.

Ligin geride kalan bölümünde 14 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, 44 puan topladı. Fenerbahçe'nin aynı puanla liderlik koltuğunda oturduğu ligde Galatasaray, averajla ikinci sırada yer alıyor.

Konyaspor ise ligde çıktığı maçların 4'ünü kazanırken, 6'sında berabere kaldı ve 7'sini kaybetti. Konya ekibi, topladığı 18 puanla haftaya 16. sırada başladı.

GALATASARAY'DA EKSİK ÇOK

Galatasaray'da 7 oyuncu, çeşitli nedenlerle Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Sakatlıkları bulunan Icardi, Sanchez ve Oliveira, cezalı olan Boey ve Torreira ile ülkelerinin milli takımlarına davet edilen Ziyech ve Bakambu, yarınki maçta görev yapamayacak.

konyaspor-super-ligde-yarin-galatasaraya-konuk-olacak.jpg

SAHASINDA 25 MAÇTIR YENİLMİYOR

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 25 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 25 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray'ı deplasmanda mağlup eden son teknik direktör bu sezon Konyaspor’u çalıştıran Hakan Keleş oldu.

GALATASARAY İLE KONYASPOR 45. RANDEVUDA

Galatasaray ile Konyaspor, Süper Lig'de yarın 45. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 44 maçta sarı-kırmızılılar 31, yeşil-beyazlılar 5 galibiyet aldı, taraflar 8 müsabakada ise eşitliği bozamadı.

konyaspor-super-ligde-yarin-galatasaraya-konuk-olacak.png

KONYASPOR’UN İSTANBUL’DA GALİBİYETİ YOK

Galatasaray, lig tarihinde Konyaspor ile İstanbul'da yaptığı hiçbir maçı kaybetmedi. Taraflar arasında İstanbul'da yapılan 22 lig maçından 18'ini sarı-kırmızılılar kazandı, 4'ü berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda galip gelemedi.

EN FARKLI SKORLU GALİBİYETLER

İstanbul'da 2007-2008 sezonunda yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazandı. Bu müsabaka, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki 5 galibiyetinden birini 2-0, ikisini 1-0, birini 2-1 ve birini de 4-3'lük skorla aldı.

konyaspor-super-ligde-yarin-galatasaraya-konuk-olacak-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.