Konyaspor’a 168 bin TL para cezası verildi

Konyaspor’a Antalyaspor deplasmanında taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle para cezası verildi. Taraftarların Passo Lig kartları da bir sonraki deplasman maçı için bloke edildi.

Konyaspor’a 168 bin TL para cezası verildi

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu kararları açıklandı. Konyaspor’a para ve kart bloke cezası geldi.

TFF’nin resmi internet sitesinde yer alan PFDK kararları şu şekilde:

TÜMOSAN KONYASPOR Kulübünün, 18.08.2023 tarihinde oynanan BİTEXEN ANTALYASPOR-TÜMOSAN KONYASPOR Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 168 bin TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada TÜMOSAN KONYASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY MİSAFİR 2. KAT TRİBÜNÜ A2 blokta yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir.

ANTALYASPOR'A DA CEZA GELDİ

PFDK Antalyaspor'a para cezası vermedi. Sadece FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca kötü ve çirkin tezahüratta bulunan Kuzey Alt C blokta yer alan taraftarların bir sonraki iç saha maçına girişlerinin engellenmesine karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum