Konyaspor’da son dakika hüsranı

Konyaspor Süper Lig’in 23. hafta mücadelesinde sahasında Başakşehir ile karşılaştı. Yeşil-beyazlılar karşılaşmanın ilk yarısında 2-0 öne geçtiği maçta skoru koruyamadı. Başakşehir'e 3-2 kaybetti. Alınan bu sonuç Konyaspor açısından ağır bir yıkım oldu.

Konyaspor’da son dakika hüsranı

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 23. haftasında bugün Başakşehir'i konuk etti. Yeşil-beyazlılar karşılaşmanın ilk 15 dakikasında Louka Prip'in attığı gollerle 2-0 öne geçti.

KONYASPOR 2-0 ÜSTÜNLÜĞÜ KORUYAMADI

İlk yarı çok etkili bir futbol oynayan Konyaspor devre arasına da bu sonuçla girdi. 67. dakikada VAR müdahalesi ile gelen penaltı kararı sonrası maçta tüm dengeler değişti. Başakşehir 79. dakikada Piatek ile beraberlik golünü buldu.

KONYASPOR'DA SON DAKİKA HÜSRANI

90+2 dakikada Piatek takımının ve kendisinin üçüncü gölünü attı. Karşılaşma Başakşehir'in 3-2'lik galibiyeti ile sona erdi. Küme düşme hattından çıkmak adına çok önemli olan bu maçta alınan sonuç Konyaspor adına yıkım oldu. 21 puanda kalan yeşil-beyazlılar hafta içinde Rize deplasmanına gidecek.

konyasporda-son-dakika-husrani.jpg

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Konyaspor teknik direktörü Fahrudin Ömerovic, ilk 11'de Sırp stoper Filip Damjanovic'e görev verdi. Diğer yeni transferler Ndao, Ethemi, Boateng ve Slowik ise yedekler arasında. Sakatlığını atlatan Muhammet Demir'de 6 ay sonra kadroya girdi.

Konyaspor XI: Deniz, Uğurcan, Metehan, Damjanovic, Guilherme, Nzonzi, Soner, Prip, Cicaldau, Moreno, Cikalleshi.

konyaspor-basaksehir-i-canli-anlatim.jpg

Başakşehir XI: Volkan, Dubois, Duarte, Ba, Opoku, Onur, Berkay Ö, Aleksic, Deniz, Berkay A, Piatek.

konyaspor-basaksehir-i-canli-anlatim-001.jpg

CANLI ANLATIM

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada: İlk düdük çaldı. Maç Konyasporlu futbolcuların vuruşuyla başladı. Damjanovic yeşil-beyazlı takımla ilk resmi maçına çıktı.

8. dakikada: GOLLLL... Konyaspor Prip ile karşılaşmada 1-0 öne geçti. Orta alanda ikili mücadelede topu kapan Cikalleshi, Danimarkalı futbolcuya asist yaptı. Prip'in ceza sahası sağ çaprazından vuruşunda meşin yuvarlık direk dibinden filelerle buluştu.

14. dakikada: İkinci gol geldi... Konyaspor'da Prip takımının ve kendisinin ikinci golünü attı. Danimarkalı futbolcu bu sezon Süper Lig'deki 4. golünü kaydetti.

19. dakikada: Maça çok hızlı başlayan Konyaspor üçüncü gol için ön alanda baskı yapıyor.

konyaspor-basaksehir-i-canli-anlatim-005.jpg

24. dakikada: Prip bugün çok etkili. Danimarkalı futbolcu, Nzonzi'nin pasında ceza sahası dışından gelişine topa vurdu, kaleci Volkan çıkarmayı başardı.

30. dakikada: Seyircisi ile bulaşan Konyaspor bugün farklı bir kimliğe bürünmüş gözüküyor. Karşılaşmada ilk yarım saat yeşil-beyazlı takımın 2-0'lık üstünlüğü ile geçildi.

35. dakikada: Prip'in savunmadan çıkarken kaptırdığı top Konyaspor kalesinde pozisyona dönüştü. Deniz Türüç'ün ceza sahası içinden vuruşunda savunmadan kritik bir müdahale geldi.

41. dakikada: Konuk ekip Deniz ile önemli bir fırsattan daha yararlanamadı. Ceza sahası içine girip arka kale direğine orta açan Deniz'in gönderdiği top Piatek'in üzerinden taca gitti.

konyaspor-basaksehir-i-canli-anlatim-003.jpg

45. dakikada: İlk yarıda normal süre sona erdi. 4. hakem elektronik tabelada en az 3 dakika uzatma gösterdi.

45+3 dakikada: Alper Akarsu Konya'da ilk yarıyı bitirdi. Konyaspor 2-0 üstünlükle soyunma odasına gidiyor.

İLK YARI SONA ERDİ

konyaspor-basaksehir-i-canli-anlatim-006.jpg

İKİNCİ YARI BAŞLADI

46. dakikada: Konya'da ikinci yarı başladı. Başakşehir'de Berkay Aydoğmuş oyundan alınırken, genç futbolcu Emirhan ikinci yarıda görev yapacak.

55. dakikada: Konuk ekip ikinci yarıda daha baskılı oynuyor. Emirhan'ın ceza sahasına ortasında Aleksic topa istediği gibi vuramadı.Top kale direğinin dibinden auta çıktı.

59. dakikada: Konyaspor'un hızlı atağında Moreno'yu düşüren Onur sarı kart gördü.

62. dakikada: Genç hakem Alper Akarsu pozisyonları iyi süzemiyor. Nzonzi'den sonra itirazlar nedeniyle Soner'e sarı kart çıktı.

konyaspor-basaksehir-i-canli-anlatim-007.jpg

65. dakikada: Başakşehir'de Emirhan'ın ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonda hakem oyunu devam ettirdi. VAR devreye girdi Penaltı kararı çıktı.

67. dakikada: Konuk ekip Piatek'in golüyle farkı 1'e indirdi. Skor 2-1 oldu.

69. dakikada: Ömerovic'ten oyuna ilk hamle geldi. Valon Ethemi ve Yunus Mallı oyuna girerken, Cikalleshi ve Moreno kenara alındı.

78. dakikada: Konyaspor'da Ndao iki gol atan Prip'in yerine oyunda.

konyaspor-basaksehir-i-canli-anlatim-008.jpg

79. dakikada: Başakşehir maçta eşitliği yakaladı. Sağ kanattan yapılan ortada Piatek, kafa vuruşu ile konuk ekibin ikinci golünü atta. Skor 2-2 oldu.

86. dakikada: Konyaspor bu dakikalarda yeniden öne geçmek için Başakşehir kalesini abluka altına aldı.

90. dakikada: Maçın sonuna en az 6 dakika ilave edildi.

90+2 dakikada: Piatek yerden sert ve düzgün vurdu. Deniz'in müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu.

90+6 dakikada: Hakem son düdüğü çaldı. Konyaspor 2-0 öne geçtiği maçta skoru koruyamadı, Başakşehir'e sahasında 3-2 mağlup oldu.

MAÇ SONA ERDİ

konyasporda-son-dakika-husrani-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum