Konyaspor’dan Filistin halkına anlamlı destek

Konyaspor İsrail’in Gazze’deki vahşetine tepki için bugün sahasında oynayacağı Pendikspor karşılaşmasına siyah forma ile çıkacak. Maçın tüm geliri Gazze’deki hastane yapımına bağışlanacak, taraftarlarda tribünde koreografi çalışması yapacak.

Konyaspor’dan Filistin halkına anlamlı destek

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm tüm kesimlerden tepki topladı. Gazze’de hastanenin bombalanması dünya kamuoyunu ayağa kaldırdı.

FİLİSTİN HALKINA DESTEK

Süper Lig’de İsrail zulmüne ses çıkaran ve harekete geçen ilk kulüp Konyaspor oldu. Yeşil-beyazlı yönetim hafta içinde yaptığı açıklamada; Gazze’de kadınların, çocukların ve masum insanların tedavi gördüğü hastanenin bombalanmasını kınamıştı.

FUTBOLCULAR ÖZGÜR FİLİSTİN TİŞÖRTÜ GİYECEK

Konyaspor Kulübü, Gazze'deki çocukların çığlıklarını duyurmak adına bugün oynanacak Pendikspor karşılaşmasına siyah forma ile çıkacak. Futbolcular maçın ısınma bölümünde ise ÖZGÜR FİLİSTİN tişörtü giyecek.

MAÇIN HASILATI GAZZE’YE GÖNDERİLECEK

Konyaspor ayrıca müsabakanın tüm maddi gelirini de Gazze’de inşa edilecek hastane yapımına bağışlayacak. Konyaspor taraftarı ise Filistin ve Gazze halkının yanında olduğunu gösteren koreografi çalışması gerçekleştirecek.

Türkiye Futbol Federasyonu, İsrail'in saldırıları nedeniyle hayatını kaybeden Filistinli vatandaşları anmak için bu hafta oynanacak karşılaşmalardan önce saygı duruşunda bulunulacağını duyurmuştu.

Futbolcular ve hakemler kollarına siyah bant takacak. İsteyen kulüpler de “Gazze’de Yapılan Zulmü Kınıyoruz!” pankartıyla sahaya çıkabilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.