Konyaspor’un en istikrarlısı Guilherme Sitya

Süper Lig'de 2. sırada olan yeşil-beyazlı ekipte Guilherme Sitya, 30 maçta 2 bin 713 dakika ile en fazla süre alan oyuncu oldu.

Konyaspor’un en istikrarlısı Guilherme Sitya

Süper Lig’de 30.hafta geride kalırken, 55 puanla ikinci sırada bulunan Konyaspor’da en istikrarlı futbolcu Guilherme Sitya olurken, Sokol Cikalleshi attığı gollerle, Abdülkerim Bardakçı ise gördüğü kartlarla dikkati çekti.

Yeşil-beyazlı takımda 30 hafta sonunda 26 oyuncu süre şansı buldu. Söz konusu futbolcular arasında en fazla süreyi ise Brezilyalı stoper Guilherme Sitya aldı. Sezon boyunca 30 maça çıkan Sitya, 2 bin 713 dakika sahada kaldı. Brezilyalı futbolcuyu son yıllarda istikrarıyla Konyaspor’a damgasını vuran İbrahim Sehic takip etti. Sehic, 29 karşılaşmada 2 bin 610 dakika forma giydi.

konyaspor-004.jpg

Bir başka tecrübeli isim Nejc Skubic ise 29 karşılaşmada 2 bin 526 dakika süre bulurken, Abdülkerim Bardakçı 2 bin 384 dakika oynadı. Uğurcan Yazğılı ise yeşil-beyazlı formayla 2 dakika ile en az süre alan oyuncu oldu. Konyaspor’da Deniz Ertaş, Mehmet Erdoğan, Emre Pehlivan, Hüseyin Biber, İzzet Karaboğa ve Abdulsamet ise süre alamayan futbolcular oldu.

CİKALLESHİ EN GOLCÜSÜ

Konyaspor’un Arnavut futbolcusu Sokol Cikalleshi, sezonun en golcü oyuncusu olarak dikkati çekti. Sezon boyunca 27 maçta 1 bin 807 dakika süre alan Sokol, rakip fileleri 9 kez havalandırmayı başardı. Yeşil-beyazlı ekibin bir diğer golcüsü Ahmed Hassan ise attığı 8 golle takımının en golcü ikinci oyuncusu oldu.

Orta saha oyuncusu Amar Rahmanovic ise şu ana kadar 6 golle takımına en çok gol katkısı yapan oyuncular arasında yer alıyor.

3.jpg

ABDÜLKERİM TAKIMININ "EN HIRÇINI"

Konyaspor’da sezonun "en hırçın" oyuncusu olarak tecrübeli isim Abdülkerim Bardakçı dikkati çekti.

Bardakçı, 26 maçta 10 sarı kart gördü. Skubic 6 defa sarı kartla cezalandırılırken, İbrahim Sehic 5 sarı kart gördü. Eray ise 1 kez kırmızı kartla cezalandırıldı. Öte yandan Yeşil-beyazlı ekipte kaleci Erten Ersu, defanstan Barış Yardımcı, Uğurcan Yazgili, Alberk Koç, orta sahadan Michalak, Amilton ve Ekrem Kayılıbal hiç kart görmedi.

HABER DAİRESİ

 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.