Konyaspor’un eski oyuncusu 1. Lig ekibine imzayı attı

Konyaspor'da bir dönem forma giyen Rumen orta saha oyuncusu Gabriel Torje, 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği ile 1.5 yıllık anlaşma imzaladı.

Konyaspor’un eski oyuncusu 1. Lig ekibine imzayı attı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Rumen orta saha oyuncusu Gabriel Torje'yi renklerine bağladı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Romanyalı 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Gabriel Torje ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık anlaşma imzalandı.

Türkiye'de Konyaspor, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor, Sivasspor ve Bandırmaspor'da da oynayan Torje, FC Dinamo, Udinese, Granada, Espanyol, Akhmat Grozny, Larisa ve son olarak ülkesi Romanya'nın FCV Farul’un formasını terletti.

konyasporun-eski-oyuncusu-1-lig-ekibine-imzayi-atti.jpg

TORJE'NİN KARİYERİ:

Gabriel Torje, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımlarından olan Politehnica Timișoara’da başladı. 2005 yılında ise CFR Timişoara’ya geçiş yaptı ve profesyonel kariyerine başladı.

Bir sezon forma giydiği takımda 28 maça çıkıp 1 gol attı. 2006 yılında ise Politehnica Timişoara’ya transfer oldu ve burada iki sezon forma giydi. 37 maçta takımı ile sahada yer alırken 2 gol attı.
2008 yılında Dinamo Bükreş takımına transfer oldu. 3 sezon forma giydi.  Kariyeri boyunca 108 maça çıkıp 17 gol attı. Burada gösterdiği performans ile kariyerinde zirve yaptı ve Avrupa kulüplerinin dikkatini üzerine çekti.

2011 yılında İtalya’ya yönünü çeviren Rumen topçu Udinese ile anlaştı. Bir sene forma giydiği takımda 21 maça çıkıp 2 gol attı. Sonraki yıllarda ise sırasıyla Granada, Espanyol ve Konyaspor’a kiralık olarak gönderildi. 2014-2015 sezonunda Konyaspor ile 26 maça çıkıp 5 gol attı. Sezon sonunda ise Udinese’ye geri döndü.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 


 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.