Konyaspor’un evinde 3 puan kabusu sona erdi

Konyaspor Süper Lig’in 8. hafta mücadelesinde Eyüpspor’la karşılaştı. Yeşil-beyazlılar 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Yusuf Erdoğan ve Aleksici'in uzatmalarda attığı golle 3 puana ulaştı, iç sahadaki ilk galibiyetini aldı.

Konyaspor’un evinde 3 puan kabusu sona erdi

Süper Lig’de Pazar gününün açılış maçı Konya’da oynandı. Konyaspor, Arda Turan’ın çalıştırdığı Eyüpspor’u ağırladı.

Evinde oynadığı 3 maçı da kazamayan yeşil-beyazlılar sahasında ilk galibiyetini alarak milli araya moralli girmek istiyordu. Karşılaşmanın 65. dakikasında konuk ekip Ahmet Kutucu ile 1-0 öne geçti. Konyaspor bu gole 7 dakika sonra Yusuf Erdoğan'la cevap verdi.

KABUS SONA ERDİ, GALİBİYET UZATMALARDA GELDİ

Konyaspor uzatma dakikalarında galibiyet hasretine son verdi. 90+7 dakikada Aleksic, müthiş bir voleyle ağları havalandırdı. Bu golle maçı 2-1 kazanan yeşil-beyazlılar bu sezonki ilk iç saha galibiyetini aldı ve seyircisiyle 3 puan sevinci yaşadı.

Konyaspor bu galibiyetle puanını 11 yaptı, Eyüpspor ise 12 puanda kaldı.

konyasporun-evinde-3-puan-kabusu-sona-erdi.jpg

KONYASPOR’U ÜST ÜSTE 2 DEPLASMAN MAÇI BEKLİYOR

Süper Lig’e 8. haftanın ardından milli maçlar nedeniyle ara verilecek. Konyaspor’u Eyüpspor maçının ardından üst üste iki deplasman maçı bekliyor. Yeşil-beyazlı takım 20 Ekim’de Beşiktaş, 27 Ekim’de de Gaziantep FK ile karşılaşacak.

konyasporun-evinde-3-puan-kabusu-suruyor.jpg

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Konyaspor'da teknik direktör Ali Çamdalı bu maçta Keyta ve Melih İbrahimoğlu'na ilk 11'de şans verdi. Bazoer ise Jevtovic'in yerine ön liberoda oynayacak.

Konyaspor XI: Slowik, Nikola, Adil, Uğurcan, Guilherme, Bazoer, Melih İbrahimoğlu, Keyta, Oğulcan, Pedrinho, Kramer.

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor.jpg

Eyüpspor XI: Berke Özer, Claro, Robin Yalçın, Caner Erkin, Dubois, Melih Kabasakal, Midtsjö, Ampem, Saiz, Ahmed Kutucu, Bruno.

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor-001.jpg

CANLI ANLATIM

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakikada: Konya'da ilk düdük çaldı, maça konuk ekip Eyüpspor başladı.

5. dakikada: Maçta ilk tehlikeli atak Konyaspor'dan geldi. Kramer'le gelişen kontra atakta Sloven oyuncu topu ceza alanına çevirdi, son anda savunma araya girdi.

6. dakikada: Karşılaşmada ilk sarı kart Saiz'i formasından çekerek durduran Melih İbrahimoğlu'na çıktı.

10. dakikada: Sol kanattan gelişen Eyüpspor atağında Ampem'in çiziye inerek ceza alınana çevirdiği topa ön direkte Bruno ayağını uzattı ancak dokunamadı. Bu pozisyon konuk ekibin ilk tehlikeli atağı oldu.

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor-002.jpg

16. dakikada: Konyaspor sağ kanattan Keyta ile etkili ataklar geliştiriyor ancak sonuç alamıyor.

20. dakikada: Konyaspor'da Kramer savunmanın arkasına saktı. Sol çapraza açılan topu ceza sahasına çevirdi ancak müsait pozisyondaki Keyta ile buluşturamadı. Top kaleci Berke'de kaldı.

22. dakikada: Konyaspor'da Oğulcan topsuz alanda kendini yere bıraktı. Sağlık görevlileri oyun alanına girerken hakem Erkan Özdamar, sıcak hava nedeniyle su molası verdi.

30. dakikada: Maçta ilk yarım saat golsüz eşitsizlikle geçildi. Konyaspor rakibini savunmada karşılayarak kapılan toplarla tehlike oluşturmaya çalışıyor.

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor-003.jpg

33. dakikada: Eyüpspor'da Suma Saiz itirazları nedeniyle sarı kart gören ikinci oyuncu oldu.

38. dakikada: Slowik'ten inanılmaz kurtarış! Eyüpspor'un sol kanattan gelişen atağında Bruno, savunmadan seken topta vuruşunu yaptı. Slowik çok iyi bir refleksle topun filelerle buluşmasını engelledi.

45. dakikada: İlk yarıya en az 5 dakika ilave edildi.

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor-005.jpg

45+3 dakikada: Konyaspor rakip kalede pozisyon ararken topu kaptırdı. Eyüpspor kontra atağını Nikola, faul yaparak durdurdu ve sarı kart gördü.

45+4 dakikada: Eyüpspor'da ise Midtsjö, Keyta'nın ayağına bastı ve sarı kart gören 4. oyuncu oldu.

45+4 dakikada: Konyaspor'da Keyta cezası sahası sağ çaprazından şutunu çekti, kaleci Berke parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. Bu pozisyonla ilk yarı sona erdi. Takımlar 0-0 eşitlikle soyunma odasına girdi.

İLK YARI SONA ERDİ

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor-004.jpg

İKİNCİ YARI BAŞLADI

46. dakikada: Karşılaşmanın ikinci yarısına Konyaspor başladı. İki takımda aynı 11'le sahada...

53. dakikada: Konyaspor ikinci yarıda da istediği baskıyı oluşturamadı. Eyüpspor ilk yarıdaki gibi topla daha fazla oynayan takım.

58. dakikada: Kramer, Claro'ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. Bu dakikada Ali Çamdalı, oyuna ilk hamlesini yaptı. Oğulcan yerini Yusuf Erdoğan'a bıraktı.

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor-006.jpg

65. dakikada: Eyüpspor karşılaşmada 1-0 öne geçti. Milli Takım aday kadrosuna çağırılan Ahmet Kutucu'nun ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Slowik'in solundan ağlarla buluştu.

68. dakikada: Konyaspor 3 oyuncu değişikliği birden yaptı. Umut Nayir, Aleksic ve Prip oyuna girerken, Pedrinho, Melih ve Keyta kenara alındı.

72. dakikada: GOOLLLL! Konyaspor karşılaşmada eşitliği yakaladı. Eyüpspor'un galibiyet sevinci 7 dakika sürdü. Bazoer, orta sahada kazanılan topu sol kanattaki Yusuf Erdoğan'la buluşturdu. Ceza sahasına giren tecrübeli oyuncu tek vuruşla topu ağlara gönderdi ve yeşil-beyazlı takımda ilk golünü attı.

canli-anlatim-konyaspor-eyupspor-007.jpg

78. dakikada: Konyaspor gol sonrası rakip kalede baskı kurmaya başladı. Sol kanattan gelişen atakta hakem Konyaspor aleyhine faul kararı verdi. Karara tepki gösteren Bazoer, düdükten sonra topa vurunca sarı kart gördü.

82. dakikada: Eyüpspor ceza sahasına yapılan ortada Melih Kabasakal ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderiyordu. Kaleci Berke son anda topu kornere çelmeyi başardı.

86. dakikada: KAÇTI! Maçın son bölümlerinde tempo arttı. Konyaspor galibiyet golü için bastırıyor. Guilherme'nin ortasında Umut topu göğsüyle indirdi. Aleksic'in vuruşu az farkla auta çıktı.

88. dakikada: VAR devreye girmedi. Prip'in ceza sahası içinde vuruşunda top Claro'nun eline çarptı. Futbolcular ve tribünler elle oynama gerekçesiyle penaltı bekledi ancak oyun devam etti.

konyasporun-evinde-3-puan-kabusu-sona-erdi-002.jpg

89. dakikada: Pozisyona itirazlar sürüyor. VAR'da devreye girmedi. Konyaspor teknik direktörü itirazları nedeniyle kırmızı kart gördü.

90. dakikada: Karşılaşmanın sonuna en az 6 dakika ilave edildi.

90+7 dakikada: GOOLLLL! Konyaspor'un sağ kanattan kazandığı serbest vuruşta nefis bir orta geldi. Aleksic kalabalığın arasında müthiş bir voleyle topu ağlara gönderdi: 2-1

90+8 dakikada: Aleksic gol sonrası formasını çıkararak tribünlere koştu. Sırp oyuncu sarı kart görürken hakem son düdüğü çaldı. Konyaspor Eyüpspor'u 2-1 mağlup etti ve bu sezon ilk iç saha galibiyetini aldı.

konyasporun-evinde-3-puan-kabusu-sona-erdi-001.jpg

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.