Konyaspor’un Galatasaray faturası belli oldu
Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK), Türkiye Kupası Yarı Final aşamasında oynanan Konyaspor - Galatasaray maçıyla ilgili kararını verdi. Kurul her iki takıma da para cezası kesti.
Türkiye Kupası Yarı Final aşamasında oynanan Konyaspor - Galatasaray maçının yankıları halen devam ediyor.
Karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) bağlı Profesyonel Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilen Konyaspor’un cezası belli oldu. PFDK bakın Konyaspor’a ne ceza verdi?
KARŞILAŞMADA NELER OLMUŞTU?
Konyaspor, 22 Nisan Salı günü kendi saha ve seyircisi önünde Türkiye Kupası Yarı Final aşamasında Süper Lig lideri Galatasaray’ı ağırlamış, karşılaşmadan 5-1'lik skorla mağlup ayrılarak turnuvaya veda etmişti.
Anadolu Kartalı müsabakanın esnasında ve sonrasında yaşanan saha olayları nedeniyle PFDK’ya sevk edilmişti.
PFDK KARARINI VERDİ
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Konyaspor’un cezasını açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan yazılı açıklamada; “Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 29 Nisan 2025 tarih ve 59 sayılı toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda; Konyaspor Kulübünün 22 Nisan 2025 tarihinde oynanan Konyaspor - Galatasaray Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın (FDT) 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 336 bin TL para cezasıyla cezalandırılmasına, Aynı müsabakada merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle FDT’nin 49/3. maddesi uyarınca 157 bin 500 para cezasıyla cezalandırılmasına karar verilmiştir” denildi.
PFDK GALATASARAY'I DA BOŞ GEÇMEDİ
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray’ı da boş geçmedi. Açıklamanın devamında, “Galatasaray taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle FDT’nin 52/2. ve 46/1. maddeleri uyarınca 168 bin TL para cezasyla cezalandırılmasına, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde 9. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle FDT’nin 49/3. maddesi uyarınca 495 bin TL para cezasyla (oyçokluğu) karar veriliştir” ifadeleri kullanıldı. Öte yandan Galatasaray, tarafarının çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içerisinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT’nin 53/2. maddesi uyarınca 15 bin TL para cezası aldı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.