Konyaspor’un hüzünle sevinçle geçen 1 yılı

Konyaspor, 100’ncü yaşını kutladığı 2022 yılında acısıyla sevinciyle bir yılı geride bıraktı. Ahmet Çalık’ın vefatıyla derinden sarsılan Yeşil beyazlılar, şampiyonluk mücadelesi verdiği 2021-2022 sezonunu 68 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Konyaspor’un hüzünle sevinçle geçen 1 yılı

Konyaspor, 100’ncü yılını kutladığı 2022'de hüznüyle sevinciyle bir yılı geride bıraktı. Ahmet Çalık’ın vefatıyla derinden sarsılan Yeşil beyazlılar, şampiyonluk mücadelesi verdiği 2021-2022 sezonunu 68 puanla üçüncü sırada tamamladı.

REKORLAR KIRARAK TARİHE GEÇTİ

Süper Lig’de 34 maçta 15 galibiyet, 9 beraberlik elde ederek en çok puan topladığı sezonu yaşayan Konyaspor, bir çok alanda sergilediği müthiş performansla rekorlar kırarak tarihe geçti.

7 OCAK / İLHAN PALUT’LA DEVAM…

Konyaspor, teknik direktör İlhan Palut'un sözleşmesinin 2023/24 sezonunun sonuna kadar uzatıldığını açıkladı. Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen, Konya Büyükşehir Stadyumu'nda düzenlenen imza töreninde, İlhan Palut’la ilgili çıkan söylentilere de açıklık getirerek sözleşmenin iki yıl daha uzatıldığını duyurdu.

konyasporun-aciyla-sevincle-gecen-1-yili-009.jpg

11 OCAK / TÜRKİYE, AHMET ÇALIK’IN VEFATIYLA SARSILDI

Konyaspor’un efsane oyuncusu Ahmet Çalık’ın vefatı 2022 yılına damga vurdu. Türkiye, 11 Ocak 2022 Salı günü Konya - Ankara kara yolu Gölbaşı ilçesi Hacılar Mahallesi'nde meydana gelen kaza ile sarsıldı. Çalık’ın cenazesi aynı gün Ankara Elmadağ’da toprağa verilmişti.

konyasporun-aciyla-sevincle-gecen-1-yili-003.jpg

18 OCAK / AHMET ÇALIK’A VEFA

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Oğuz Tongsir'in önerisiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun kalan haftalarının "Ahmet Çalık Sezonu" olarak oynatılmasını kararlaştırdı. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve yönetim kurulunun aldığı karar, spor camiası tarafından takdir edildi.

8 ŞUBAT / ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NA ERKEN VEDA

Konyaspor, yoğun yağış altında oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu mücadelesinde Fatih Karagümrük’e konuk oldu. Gol düellosu şeklinde geçen mücadelenin normal süresi 4-4 eşitlikle tamamlanırken, mücadele uzatmaya gitti. Uzatma periyodunda gülen taraf 5-4'lük skorla ev sahibi ekip Fatih Karagümrük oldu.

25 MART / 100. YIL GALASI

Konyaspor Kulübünün 100. Yıl Galası büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Konyaspor 100. Yıl Galası'na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da katıldı. Galada, Konyaspor için hazırlanan 100. yıl marşları dinletilirken ENBE Orkestrası da konser verdi.

konyasporun-aciyla-sevincle-gecen-1-yili-001.gif

11-19 HAZİRAN / 100. YIL FESTİVALİ

100 Yıllık Çınar Konyaspor’un 100. yılına özel düzenlediği festival, stadyum içerisi ve dışarıdaki etkinlik alanında düzenlenen konserlerle renklendi. 100. Yıl Festivali'nin açılış ve kapanışında ışık ve lazer şovlarla mapping gösterimleri ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıldı.

11 AĞUSTOS / VADUZ MAÇI HAYAL KIRIKLIĞI!

Süper Ligi üçüncü sırada tamamlayan ve UEFA Konferans Ligi ön eleme maçlarına katılan Konyaspor, 2. Eleme turundaki rakibi BATE Borisov ile iki karşılaşmayı da evinde oynarken, turu 3-0 ve 2-0’lık skorlarla rahat geçti. Deplasmanda Vaduz karşısında puan çıkaran Yeşil beyazlılar, evindeki rövanş maçında ise tam bir şok yaşadı. Mücadele, Lihtenştayn ekibinin 4-2’lik üstünlüğü ile tamamlanırken, Konyaspor bu sonuçla Avrupa’ya veda etti.

konyasporun-aciyla-sevincle-gecen-1-yili-010.jpg

10 EYLÜL / …VE KONYASPOR ZİRVEDE

Süper Lig’in 2022-2023 sezonuna müthiş bir başlangıç yapan Konyaspor, 6 maçlık yenilmezlik serisiyle başladığı sezonda tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturma başarısı gösterdi. Yeşil beyazlılar Eskişehir’de ev sahibi sıfatıyla oynadığı maçta Hatayspor’u 1-0 mağlup ederek 6. Hafta sonunda liderlik koltuğuna geçti.

16 EYLÜL / TARİHE GEÇEN GALATASARAY MAÇI

Galatasaray deplasmanı akıllarda kalan önemli maçlardan biri oldu. Haftaya lider giren Konyaspor, ilk gollerini yediği Galatasaray deplasmanından puansız ayrıldı. Yeşil-beyazlılarda Sehic kırmızı kart görürken kaleye stoper Adil geçti. Oyuncu değişikliği hakkı bulunmayan Konyaspor'da kalan sürede kaleyi Adil Demirbağ devraldı ve gol yemeden maçı tamamladı.

konyasporun-aciyla-sevincle-gecen-1-yili-006.jpg

22 ARALIK / KONYASPOR KUPADA TURLADI

Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme turunda normal süresi 1-1 tamamlanan karşılaşmada Bodrumspor’u uzatmalarda 3-2 mağlup ederek kupada adını bir üst tura yazdırdı. Konyaspor'un gollerini 64 ile 105. (P) dakikalarda Amir Hadziahmetovic ve 114. dakikada Yasir Subaşı kaydetti.

konyasporun-aciyla-sevincle-gecen-1-yili-004.jpg

24 ARALIK / ÖZGÖKÇEN GÜVEN TAZELEDİ

Konyaspor’da 24 Aralık’ta yapılan genel kurulda tüzükte bir çok maddede değişikliğe gidilirken, ikinci kez başkanlığa seçilen Fatih Özgökçen yönetime yeni isimler alarak A Takımını yeniden belirledi.

konyasporun-aciyla-sevincle-gecen-1-yili-008.jpg

25 ARALIK / İÇ SAHADA SON MAÇ!

Konyaspor, Alanyaspor beraberliği ile 2022 yılını 25 puanda tamamladı. İç sahada topladığı 12 puanın 7’sini Eskişehir’de hanesine yazdıran Yeşil beyazlılar, Konya’daki maçlarda ise sadece 5 puan toplayabildi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.