Konyaspor’un yeni teknik direktörü kim olacak?

Konyaspor’da sürpriz bir şekilde teknik direktör İlhan Palut ile yollar ayrıldı. Peki, Konyaspor’un yeni teknik direktörü kim olacak? Şu ana kadar bir isim ortaya atıldı.

Konyaspor’un yeni teknik direktörü kim olacak?

Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut ile sürpriz bir şekilde yolların ayrılmasının ardından ilk aday olarak İsmail Kartal’ın ismi öne atıldı. Geçen sezon elde ettiği başarılarla göz dolduran İsmail Kartal eski kulübü Konyaspor ile tekrardan ismi anılmaya başladı.

KONYASPOR’DA BU SEZON 27 PUAN TOPLADI

Konyaspor'da İlhan Palut dönemi sona erdi. Konyaspor'a 9 Şubat 2021'de İsmail Kartal'ın istifasının ardından 1,5 yıllık imza atan İlhan Palut, takımı geçen yıl üçüncülüğe taşıdı. Konyaspor bu sezon ise 19 hafta sonunda 27 puan topladı ve 7. sırada yer aldı.

İLK ADAY İSMAİL KARTAL

Akşam Gazetesi’nde yer alan haberdeki iddiaya göre; İlhan Palut ile yollarının ayrılmasının ardından Konyaspor'da tek gündem maddesi yeni teknik direktör konusu olacak. Sözleşmenin sonlandırılmasının ardından önümüzdeki günlerde arayışlarına başlayacak olan Konyaspor için en güçlü aday durumunda olacak isim ise İsmail Kartal. Sezon başında Samsunspor ile görüşen tecrübeli isim maddi olanaklar sebebiyle anlaşamamışlardı.

TEKRAR KONYASPOR MU?

Şu anda kulüpsüz olan tecrübeli teknik direktör, tekrardan Konyaspor ile anlaşacak mı? Konyaspor'un önümüzdeki günlerde İsmail Kartal ismini değerlendirmesi söz konusu gibi gözüküyor.

konyasporun-yeni-teknik-direktoru-kim-olacak.jpg

İSMAİL KARTAL’IN KONYASPOR KARNESİ

Konyaspor, İsmail Kartal yönetiminde çıktığı 22 lig maçında 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 24 puan topladı.

Öte yandan İsmail Kartal ve ekibi, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 maçta 3 galibiyet alarak Konya ekibini çeyrek finale taşıdı.

İSMAİL KARTAL KİMDİR?

Doğum günü 25 Mayıs 1961 olan İsmail Kartal, İstanbul Anadolukavağı'nda dünyaya gelmiştir. Evli olan Kartal, 2 çocuk babasıdır.

FUTBOL KARİYERİ

Futbol yaşantısına 1981-82 sezonu ile Sarıyer'de başlamış olan Kartal, sırasıyla Gaziantepspor, Fenerbahçe, Denizlispor formaları giydi. Kartal kariyerini ise 1994-95 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra noktaladı.

konyasporun-yeni-teknik-direktoru-kim-olacak-001.jpg

TEKNİK ADAMLIK KARİYERİ

İsmail Kartal, teknik direktörlük kariyerine ise 2006-2007 sezonunda Mardinspor'u çalıştırarak başladı. Daha sonra Malatyaspor'u çalıştıran Kartal, 2007-2008 sezonunda ise Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 sezonunda ise Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü üstlendi.

2010-2014 sezonları arasında Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak görev yapana Kartal, 9 Ağustos 2014 tarihinde Fenerbahçe'deki teknik direktörlük görevinden istifa eden Ersun Yanal'ın yerine 2014-2015 sezonu başında getirildi.

Geçen 1 yılın ardından Eskişehirspor ile anlaşma sağlayan Kartal, sırasıyla Gaziantespor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Konyaspor ve son olarak 23 Mart 2021'de imza attığı Erzurumspor'dan 28 Mart'ta ayrılmış ve son olarak 5 günlük bir teknik direktörlük süreci daha yaşamıştır.

Kartal'ın son anlaşması ise 2022 sezonu ortasında daha önce çalıştırdığı Fenerbahçe ile olmuştur.

konyasporun-yeni-teknik-direktoru-kim-olacak-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum