Kritik maçın anahtarı: pas ve sürat

Konyaspor ve Göztepe takımlarının hücum ve oyun yapısına yönelik işaretler veren istatistiklere göre, kritik maçta iki nokta ön plana çıkıyor: Pas ve sürat...

Kritik maçın anahtarı: pas ve sürat

Konyaspor ile Göztepe’nin, Süper Lig’in 40. haftasında kozlarını İzmir’de paylaşacağı maç öncesi rakamlarda ilginç veriler ön plana çıkıyor.

İki takımın hücum ve oyun yapısına yönelik işaretler veren istatistiklere göre, kritik maçta iki nokta ön plana çıkıyor: Pas ve sürat...

Konyaspor, rakip kaleye giderken sahanın ikinci bölgesinde Göztepe’ye oranla daha fazla pas yapıyor. Yeşil-Beyazlı ekip, yaptığı her atakta ortalama olarak 7.4, Göztepe SK ise 7.1 pasla kaleye doğru gidiyor.

İKİNCİ 45’TE COŞUYORLAR

Konyaspor, Göztepe’ye göre daha süratli bir futbol anlayışını benimsemiş durumda. Öyle ki yeşil beyazlılar, topu ikinci bölgeye taşıdıktan sonra karşı kaleye 6.4 saniye gibi bir hızla ulaşıyor. 

Bol pas yapmayı ve ‘set hücumunu’ tercih eden Göztepe’de ise bu rakam 10.3 saniye oluyor.
İki takımın ligde attığı ve yediği gollerin dakikalarına bakıldığında da, ilk yarıda 26 gol atan Göztepe’ye karşılık aynı dilimde 13 gol bulan Konyaspor var. İkinci devrede ise Göztepe 29, Konysapor 34 kez gol sevinci yaşadı.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.