Kulaçlar sağlık çalışanları için Karadeniz'de atıldı

Rusya ile Türkiye arasındaki 320 kilometrelik parkurda 12 sporcu, 6 gün boyunca kulaç atarak Giresun'a ulaştı

Kulaçlar sağlık çalışanları için Karadeniz'de atıldı

Rusya'nın Soçi kenti ile Giresun arasında gerçekleştirilen Rusya-Türkiye Uluslararası Karadeniz 320 kilometre Açık Deniz Yüzme Maratonu, sporcuların Giresun'a ulaşmasıyla tamamlandı.

Maraton, eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, dünya master yüzme şampiyonu Ahmet Nakkaş ve dünya soğuk su şampiyonu Hamza Bakırcıoğlu'nun da yer aldığı açık su tecrübesi olan Türk-Rus toplam 12 sporcunun bulunduğu bayrak takımı tarafından yüzüldü.

Soçi açıklarından başlayan maraton, 6 gün 1 saat 30 dakika sürdü. 12 sporcunun da aralarında olduğu 26 kişilik kafileye bu süre zarfından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri eşlik etti. Marmara Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi de sporculara stres, yorgunluk testi, kas ve yağ oranlarının ölçümleri gibi tıbbi anlamda destek verdi.

Maratonun Giresun bölümünde sporcuları Gemilerçekeği Mahallesi'ndeki Botanik Parkt'ta Vali Yardımcısı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut çiçeklerle karşıladı.

Başkan Şenlikoğlu, programda yaptığı konuşmada, kendileri için anlamlı ve güzel bir etkinlik olduğunu söyledi. Etkinlik için Giresun'un tercih edilmesi dolayısıyla emeği geçenlere teşekkür eden Şenlikoğlu, "Giresun, Karadeniz'in yaşanılabilir tek adasına sahip olması dolayısıyla herhalde tercihlerde ayrıcalığı hak etmiştir diye düşünüyorum. Bu pandemi sürecinde böyle bir organizasyonun Soçi ile Giresun arasında yapılmış olması bizi ayrıca onurlandırdı." diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.