Ligde en fazla teknik direktör değişiminin yaşadığı ülke Türkiye oldu

Avrupa'nın 5 büyük ligi içerisinde 27 teknik direktörün değiştiği Türkiye Süper Ligi, en fazla teknik direktör değişiminin yaşandığı lig oldu. Zirvede ise 5 teknik direktörle Kayserispor var.

Ligde en fazla teknik direktör değişiminin yaşadığı ülke Türkiye oldu

Süper Lig’in 31. haftası sonunda kulüplerden üç teknik adam daha görevinden ayrılırken, sezon başından beri gönderilen teknik direktörlerin sayısı da 27’e ulaştı. Bu rakam son iki sezonun tamamında yaşanılan ayrılıklardan daha fazla...

Avrupa'nın 5 büyük ligi içerisinde 27 sayısıyla en fazla teknik direktör değiştiren ülke durumunda bulunan Türkiye, aynı zamanda geçtiğimiz yıllarda sezon boyu ulaşamadığı değişiklik sayısına 31 haftada ulaştı.

Son olarak Mesut Bakkal Erzurumspor’dan,  Fuat Çapa Kasımpaşa'dan ve Şenol Can ise Fatih Karagümrük’ten ayrıldı. 

Böylece teknik adam değişikliklerinin sayısı bitime daha 10 hafta kala 27'ye ulaştı.

Türkiye son yıllarının rekorunu kırarken, 2017-2018 sezonunda 18, 2018-2019 sezonunun tamamında ise 19 teknik direktör değişikliği yaşanan ligde bu sezon her 9 günde bir antrenör değişimi yaşandı. Aynı zamanda Türkiye, Avrupa'nın en fazla teknik direktör değiştiren ülkesi durumuna geldi.

UEFA ülkeleri incelendiğinde Türkiye, Avrupa'nın en büyük liglerinde zirveye oturdu

Öte yandan bu sezon İngiltere Premier Lig 3, İspanya La Liga'da 5, Almanya Bundesliga'da 8, İtalya Serie A'da 7 ve Fransa Ligue 1'de 1 teknik adam kulüplerinden ayrıldı.

Süper Lig’de sezon başından beri görevine devam edebilen teknik direktörler ise Sergen Yalçın, Fatih Terim, Erol Bulut, Çağdaş Atan, Ömer Erdoğan ve Rıza Çalımbay oldu.

Süper Lig’de en fazla teknik adam değişikliğine ise Kayserispor gitti. Sarı-Kırmızılılar bu sezon 5 teknik direktör değiştirerek en çok teknik adam değiştiren takım unvanını aldı. Kayserispor Bayram Aktaş, Samet Aybaba, Dan Petrescu, Uğur Kulaksız ve Hamza Hamzaoğlu ile çalıştı. Erzurumspor, Gençlerbirliği ve Kasımpaşa'da ise 4 farklı teknik adam görev yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.