Mehmet Büyükekşi'den EURO 2032 değerlendirmesi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye ile İtalya ortaklığına verilmesini değerlendirdi.

Mehmet Büyükekşi'den EURO 2032 değerlendirmesi

Türkiye uzun yıllardır devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapma hedefine ulaştı. UEFA Yönetim Kurulu, İsviçre'deki merkezinde düzenlenen törenle 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İtalya-Türkiye ortak ev sahipliğinde düzenleneceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA'nın EURO 2032'nin İtalya ve Türkiye ortaklaşa ev sahipliğinde yapılacağını açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, "Cumhuriyet tarihinde ilk kez dünyanın en büyük spor organizasyonlarından Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Türkiye dünyada sporun da parlayan yıldızı olacak. Cumhuriyetimizin ve Türkiye Futbol Federasyonumuzun 100. yılını Avrupa Futbol Şampiyonası ile taçlandırdık.

Uzun yıllardır uluslararası birçok önemli spor ve kültür organizasyonuna ev sahipliği yapan ülkemiz, futbolda da özellikle son 20 yılda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Spor Bakanlarımız ve devletimizin tüm yetkilileri ve kurumlarının büyük çabasıyla büyük bir atılım gerçekleştirdi.

Türkiye yapılan modern statları, güçlü altyapısı, ulaşım ağı, konaklama çeşitliliği ile her anlamda Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemeye hazır durumda. Türkiye fiziksel imkânlarının yanı sıra eşsiz doğası, köklü ve zengin tarihi ve en önemlisi Türk halkının futbola olan sevgi ve ilgisiyle 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı başarıyla gerçekleştirecektir.

Şampiyonayı İtalya ve Türkiye'nin ortaklaşa düzenleyecek olmasının UEFA'nın iki ülkenin büyük spor etkinlikleri düzenleme konusundaki yeteneklerini tanıdığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

mehmet-buyukeksiden-euro-2032-degerlendirmesi.jpg

BEŞİNCİ ADAYLIKTA MUTLU SON

Türkiye daha önce EURO 2008'e Yunanistan ile ortak, EURO 2012, EURO 2016 ve EURO 2024'ü düzenlemek için tek başına adaylık başvurusu yapmış ancak ev sahibi olma hakkını elde edememişti. Türkiye, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için de aday olmuş, sonrasında ise adaylıktan çekilmişti. Böylece Türkiye Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için 5. adaylığında mutlu sona ulaşmış oldu.

mehmet-buyukeksiden-euro-2032-degerlendirmesi-001.jpg

TÜRKİYE'YE EURO 2032'YE HAZIR

Önceki yıllarda Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için aday olan ancak çeşitli sebeplerle organizasyonu düzenleme şansını yakalayamayan Türkiye, İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceği EURO 2032'ye tüm imkânlarıyla hazır durumda... Türkiye; modern stadyumları, devlet desteği, güçlü altyapısı, konaklama çeşitliliği, ulaşım ağı, turizm potansiyeli ve en önemlisi Türk halkının futbola olan büyük sevgisi ve ilgisiyle 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası organizasyonunu başarıyla gerçekleştirecek heyecan, güç ve donamıma sahip durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.