LGBT dayatmasına karşı çıkan Orkun’un babası konuştu: Oğlumla gurur duyuyorum

LGBT’ye karşı net duruşu sonrası milyonlarca kişi tarafından takdir edilen Milli futbolcu Orkun Kökçü’ye bir destek de babasından geldi. Halis Kökçü, “Orkun adam gibi adamdır. Kararına saygı duyuyoruz. Onunla gurur duyuyoruz” dedi.

LGBT dayatmasına karşı çıkan Orkun’un babası konuştu: Oğlumla gurur duyuyorum

Hollanda Eredivisie'deki tüm takımların kaptanları, LGBT'lilere destek günü olan "National Coming Out Day" yürüyüşüne dikkat çekmek için geçtiğimiz hafta sonu oynanacak maçlarda "gökkuşağı" renkli kaptanlık bandı takma kararı aldı.

Feyenoord forması giyen milli futbolcu Orkun Kökçü, dini sebepler nedeniyle bu karara uymayacağını açıkladı. Orkun'un bu kararına babası Halis Kökçü'den destek geldi.

Akşam'a konuşan baba Kökçü "Orkun adam gibi adamdır. Kararına saygı duyuyoruz. Orkun dinimizce yasak olan bir şeyi yapmayan bir evlattır. Onunla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Oynadığı 13 maçta 5 gol, 2 asist yapan Orkun Kökçü, birçok Avrupa takımının radarına girdi. 21 yaşındaki orta saha oyuncusuyla Borussia Dortmund, Arsenal ve Bologna ilgileniyor. Başarılı oyuncunun Hollanda ekibiyle olan sözleşmesi 2025 yılının haziran ayında bitiyor.

Kaynak: aksam.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.