Nefesler tutuldu gözler Konyaspor’da!

Süper Lig'de heyecan dorukta gözler bu maçta. Konyaspor ligin 25.haftasında bugün lider Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Nefesler tutuldu gözler Konyaspor’da!

Süper Lig'de heyecan dorukta gözler bu maçta. Konyaspor ligin 25.haftasında bugün lider Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Karadeniz ekibinin 9 puan gerisinde bulunan yeşil-beyazlılar zorlu mücadeleden 3 puanla ayrılarak zirve yarışını sürdürmek istiyor.

TRABZONSPOR - KONYASPOR MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Trabzonspor - Konyaspor maçı, bugün saat 19.00'da başlayacak ve Medical Park Stadyumu'nda oynanacak. Hakem Mete Kalkavan'ın yöneteceği mücadele, BeIN Sports 1'den naklen yayınlanacak. Futbolseverler bu karşılaşmayı şifreli olarak izleyebilecek.

konyaspor.jpg

İKİ TAKIMDA SON DURUM

Yeşil-beyazlılarda Ahmed Hassan’ın zorlu mücadele forma giymesi beklenirken, Sokol Cikalleshi’nin durumu ise maç saatinde belli olacak. Trabzonspor’da ise cezalı Bruno Peres ile sakatlığı devam eden Fode Koita, forma giyemeyecek. Slovak oyuncu Marek Hamsik'in durumu ise maç saatinde belli olacak.

konyaspor-002.jpg

KONYASPOR’DA 3, TRABZONDA 4 OYUNCU SINIRDA

Zorlu mücadele öncesinde Konyaspor’da 3 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Sokol Cikalleshi,Zymer Bytyqi ve Amir Hadziahmetovic Trabzonspor maçında sarı kart görmeleri durumunda 26'ıncı haftada Kasımpaşa’ya karşı forma giyemeyecek.

Bordo mavililerde ise 4 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Kritik karşılaşma öncesine 3’er sarı kartı bulunan Anastasios Bakasetas, Manolis Siopis, Djaniny Samedo ve Uğurcan Çakır bu müsabakada sarı kart görmeleri halinde ligin 26. Haftasında oynanacak Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

MUHTEMEL 11’LER

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Vitor Hugo, Denswil, Tymoteusz Puchacz, Anastasios Bakasetas, Siopis, Abdülkadir Ömür, Edin Visca, Nwakaeme, Andreas Cornelius

KONYASPOR: Sehic, Skubic, Adil, Abdülkerim, Guilherme, Soner Dikmen, Amir Hadziahmetovic, Michalak, Bytyqi, Rahmanovic ve Ahmed Hassan

3.jpg

YOĞUN İLGİ

Trabzonspor taraftarları, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın hafta başında satışa çıkarılan biletleri kısa sürede tükendi. 41 bin kişi kapasiteli Medical Park Stadı tamamen dolması bekleniyor.

DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLER

Öte yandan OPTA’nın hazırladığı istatistikler de dikkat çekiyor. Zirvenin geleceğini yakından ilgilendiren mücadelede hem Trabzonspor hem de Konyaspor cephesinin istatistikleri şöyle:

- 24 hafta sonunda Trabzonspor ligde yüzde 70.8’lik galibiyet oranı elde ederken, Konyaspor 23 maçta yüzde 60.9’luk bir galibiyet oranı tutturdu.

konyaspor-007.jpg

- İki takım da savunmada dikkat çekiyor. Trabzonspor 24 maçta 17 gol yerken, maç başına 0.7 gol yeme oranı sağladı. Konyaspor da 23 maçta 16 gol yiyip, aynı şekilde maç başına 0.6 gol yeme oranı buldu. Trabzonspor 10 maçta gol yemezken, Konyaspor 11 karşılaşmada bu başarıyı gösterdi.

- Hücumda da iki takım benzer rakamlar sağladı. Trabzonspor 24 haftada 253 şut çekerken, Konyaspor’un 23 maçta 249 şutu var. Konyaspor’un gol atma sıklığı 59 dakika olurken, Trabzonspor da bu süre 51 dakikaya indi.

konyaspor-009.jpg

- Topa sahip olma noktasında Trabzonspor maç başına yüzde 56 ile topa sahip olurken, Konyaspor’da bu oran yüzde 51’de kaldı. Konyaspor yüzde 83.5’luk pas başarı oranı bulurken, Trabzonspor 85.4’lük bir pas başarı oranı yakaladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.