Nihat Özdemir'den Süper Lig'deki takım sayısıyla ilgili açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir "Süper Lig'de ana hedefimiz 18 takım. 20 takımla bile sıkışık olacağı görünüyor. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz. Bunu planlıyoruz." dedi.

Nihat Özdemir'den Süper Lig'deki takım sayısıyla ilgili açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir beIN SPORTS'a yaptığı açıklamada "Süper Lig'de ana hedefimiz 18 takım. 20 takımla bile sıkışık olacağı görünüyor. 2 sene 4 takım düşürerek tekrar 18 takıma ineceğiz. Bunu planlıyoruz." dedi. Özdemir ayrıca gelecek sezon en çok merak edilen seyirci ve birçok konuya değindi.

"DÜŞÜK KAPASİTEDE SEYİRCİYLE OYNATMAK İSTİYORUZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Ağustos ayında başlayacak olan liglere kademeli olarak seyirci alacaklarını söyledi. Özdemir "Ağustos ayının ortasında başlatacağımız ligi, kademeli olarak seyircili oynamak istiyoruz. Ana hedefimiz, sayılar düşmeye devam ederse, aşılama sistemi başarılı olursa, maçları düşük kapasitede seyirciyle oynatmak istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Özdemir, 14 yabancı oyuncu konusunda ise birkaç gün içerisinde karar alacaklarını ifade ederek "14 yabancıyla sözleşme imzalayalım sahada istenilen kadar yabancı oynatılabilsin talebi geldi, değerlendiriyoruz, bugün yarın bu kararı açıklayacağız." ifadelerini kullandı.

KURULLAR İÇİN AÇIKLAMA

Başkan Özdemir, yeni genel kurula kadar bütün kurullar ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Özdemir "Yeni genel kurula kadar, Hukuk - Disiplin - Tahkim - MHK ile devam etmek istiyoruz. Ligler başlamadan evvel mali genel kurul var. Tüzükle ilgili değişiklikler yapmak istiyoruz. AİHM ve Spor Yasası'yla uyumlu hale getireceğiz tüzüğü. Bizim yetkimiz değil bu değişiklikler, genel kurulla olabiliyor. Gerekli çalışmaları yapmaktayız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.