Olimpiyat kadrosu bisiklet şehri Konya’da belirlenecek

81 ilden bisikletçiler Konya’ya gelecek, 2028 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye’yi temsil edecek milli sporcular Konya’da belirlenecek. Açıklamayı Bisiklet Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu yaptı.

Olimpiyat kadrosu bisiklet şehri Konya’da belirlenecek

Türkiye önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 8 Ekim’de start alacak 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesi önemli açıklamalar yaptı.

Müftüoğlu, bisiklette tarihi bir yıl geçirdiklerini ve bunu 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye 2023) ile taçlandırmak istediklerini söyledi.

“VELEDROM SAYESİNDE BÜYÜK BAŞARILAR GELECEK”

Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teşekkür eden Müftüoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, bisiklet ailesi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Sadece Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için değil, Sivas'tan başlayan 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu ile Samsun'dan başlayan Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nu yaptık. Himayelerine aldılar. Sonra Konya'da Veledrom'u yaptılar. Bu Veledrom sayesinde ülkemize büyük başarılar gelecek." diye konuştu.

olimpiyat-kadrosu-bisiklet-sehri-konyada-belirlenecek.jpg

81 İLDEN BİSİKLETÇİLER KONYA’YA GELECEK

Bisiklette bu yıl çok önemli gelişmelerin yaşandığını vurgulayan Müftüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl, bisiklet federasyonu için ülkenin en iyi yıllarından biri. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır organizasyonlar yaptık. Yol ve dağ bisikletinde çok sayıda üst düzey yarış yaptık. Olimpiyat kotası da önümüzdeki ay bitiyor, kotayı da almış olacağız.

Bu yıl sportif açıdan tarihi bir yıl. 2011'de ülkemizde veledrom yokken o zamanki projemizle Avrupa'da altın madalya almıştık. Tarihin ikinci ve üçüncü madalyalarını, bir gümüş ve bir bronzla bu yıl aldık. Veledromla birlikte yeni sporcular gelecek. Kasım ayında tüm illerden sporcuları Konya'da toplayarak seçmeler yapacağız. 2028'in olimpik takımını kuracağız ve madalya hedefi ile 2028'e adım atacağız.”

olimpiyat-kadrosu-bisiklet-sehri-konyada-belirlenecek-001.jpg

"TÜRKİYE’DEN İLK KEZ 3 TAKIM YARIŞACAK"

Türkiye Bisiklet Turu'nda dünyaca ünlü isimlerin yarışacağını belirten Müftüoğlu, “Türkiye'den de Konya Büyükşehir Belediyespor, Spor Toto Cycling Team ve Beykoz Belediyespor takımları mücadele verecek. Bu turda ilk defa üç Türk takımız start alacak. Bu da ülkemizdeki ilklerden biri oluyor. Yani takımıyla sporcusuyla organizasyonuyla hakemliğiyle çok önemli bir yıl geçiriyoruz. Bu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile de taçlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

olimpiyat-kadrosu-bisiklet-sehri-konyada-belirlenecek-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.