Palut: Bir kural var matematiğine bizi lütfen sürüklemesinler

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yabancı kuralıyla ilgili olarak yabancı oyuncu Türk oyuncu ayrımı yapılmasına karşı olduğunu dile getirirken, yabancı hakkının da sonuna kadar kullanılmasından yana olduğunu savundu.

Palut: Bir kural var matematiğine bizi lütfen sürüklemesinler

Yeşil beyazlı ekibin tecrübeli teknik adamı İlhan Palut, yabancı kuralıyla ilgili Tivibu Spor’a değerlendirmelerde bulundu. Palut, “Bir kere bu sene için konuşmuyoruz, çünkü artık bir kural var ve bu böyle olsaydı demenin bir anlamı yok. Biz de buna saygı duyuyoruz, uyguluyoruz” dedi.

Seneye bir yabancı kuralının belirlenmesi gerektiğini belirten Palut, şunları söyledi: “Bir takıma yabancı transfer hakkı ne kadar tanınacak bilmiyorum. Ben şöyle istiyorum bunu belirleyenlerden; 25 kişilik bir kadrom olsun benim. Yabancı hakkımı sonuna kadar kullanayım 25 kişide. Ondan sonrası bana kalsın. Mesela atıyorum, 14 yabancım var, 25’e tamamlamaya 11 Türk oyuncum mu var tamam ben bu 25 kişi içerisinden istediğim kadroyu çıkarayım. İstediğim değişiklikleri de yapayım.

Şöyle; zaten iyi bir Türk oyuncumuz varsa biz oynuyoruz. Ben buradan sıkıntı yaşayan bir teknik adam değilim. Ahmet Oğuz, Cebrail, Adil, Kahraman Oğulcan, Uğurcan, Soner, Muhammet. Yani ben burada oynatacak oyuncu bulamayan bir teknik adam olmayarak bunu söylüyorum.

Bırakın 25 kişilik kadromuza şöyle bakmayalım; Bu yabancı oyuncu, bu Türk oyuncu. Hayır, bunlar Konyaspor’un sözleşmeli oyuncuları. Ben bunlardan faydalanabilirim. Hangi maç, hangi strateji hangi oyuncuma gerek duyuyorsam ondan da faydalanırım.

Oyun içerisinde de değişiklik mi yapacağım sadece futbolu düşünerek yapmalıyım. Bunu çıkarırsam şimdi buraya da bir Türk alayım, oradan da iyi oynayan bir oyuncumu da çıkarmak zorunda kalacağım ama yapacak bir şey yok. Bir kural var matematiğine bizi lütfen sürüklemesinler.”

Haber Dairesi (Konya Haber) 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.