Şimdi gözler Türkiye Kupası'nda! İki takımın da unutmadığı bir maç var...

Konyaspor Türkiye Kupası'nda yarın Manisa FK ile karşılaşacak. Son 5 maçta 3 galibiyet alan yeşil beyazlıların rakibi karşısında üstünlüğü bulunuyor. Her iki takım için de hafızalardan silinmeyen bir maç var!

Şimdi gözler Türkiye Kupası'nda! İki takımın da unutmadığı bir maç var...

Ligde Kasımpaşa'yı yenerek yoluna kayıpsız devam eden Konyaspor'da gözler Türkiye Kupası'nda.

26 Kasım Perşembe günü sahasında Manisa FK ile oynayacağı kupa maçının hazırlıklarını bugün yapacağı antrenmanla tamamlayacak olan yeşil beyazlılarda hedef galibiyet.

İsmail Kartal nezaretinde teknik taktik idmanı yapacak olan Konyaspor daha sonra kampa girerek maç saatini beklemeye başlayacak. 

2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Manisa FK arasında Konya Büyükşehir Stadı’nda oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak.

Öte yandan Konyaspor rakibi ile son 5 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik ve 1 kez de mağlubiyet aldı. Konyaspor rakip filelere 7 gol atarken kalesinde 8 gol gördü.

HAFIZALARDAN SİLİNMEYEN FİNAL MAÇI

Öte yandan her iki takım için de unutulmayan maçlardan birisi 2012-2013 Futbol Sezonu PTT 1. Lig Play-Off Finali'nde oynanan karşılaşma oldu.  Manisaspor ile Konyaspor arasında oynanan karşılaşma yeşil beyazlı takımın 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu skorla Konyaspor Süper Lig'e çıkmaya hak kazandı. Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada Konyaspor’a galibiyeti getiren golleri 7. dakikada Recep Aydın ve 47. dakikada Sjoerd Ars kaydetti.

simdi-gozler-turkiye-kupasinda.jpeg

Karşılama sonrasında Manisasporlu yöneticiler protokol tribünü önünde polisle kavga ederken, taraftarlar ise stadyumun dışında polisi taş yağmuruna tuttu.  Yaşanan bu olay hafızalardan uzun süre silinmedi.

15 AYRI TAKIM KAZANDI

Türkiye Kupası’nın, 59 yıllık geçmişinde şimdiye dek 15 ayrı takım müzesine götürdü. Konyaspor 2016-2017 Türkiye Kupası turnuvasının 55. organizasyonunda  31 Mayıs 2017 tarihinde oynanan finalde rakibi  Başakşehir'i penaltılar sonunda 4-1 yenerek tarihinde ilk kez kupa şampiyonu oldu.

simdi-gozler-turkiye-kupasinda-001.jpeg

Ayrıca kupada şimdiye dek Galatasaray 18, Beşiktaş 9, Trabzonspor 9, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor ve Akhisarspor da birer kez mutlu sona ulaştı.

Haber: Kazım Özçelik

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.