Son Dakika: Süper Lig'in yeni ismi Adana Demirspor

Son Dakika Haberi! TFF 1. Lig'de 34. ve son hafta maçında deplasmanda Menemenspor'u 4-1 mağlup eden Adana Demirspor, şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldi.

Son Dakika: Süper Lig'in yeni ismi Adana Demirspor

TFF 1. Lig’de Süper Lig yolunda 34 haftalık normal maraton bugün sona erdi. Adana Demirspor lider, Giresunspor ise 2. sırada Süper Lig'e yükselen takımlar oldu.

3. sırada kalan Samsunspor ise Play-Off'ta Altınordu'nun rakibi oldu.

Sezonu lider olarak tamamlayan Adana Demirspor, deplasmanda Menemenspor’u 4-1 mağlup ederken, ligi 2. sırada tamamlayan Giresunspor ise deplasmanda Tuzlaspor 2-1 mağlup etti.

Ligi 3.basamakta tamamlayan Samsunspor ise deplasmanda Adanaspor’u 2-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçların ardından Adana Demirspor 70 puanla 1.ligi şampiyon olarak tamamlayarak adını Süper Lig’e yazdıran ilk ekip olurken, yine 70 puana sahip Giresunspor ise ligi 2.sırada tamamlayarak Süper Lig’e yazdıran ikinci takım oldu.

Adana deplasmanından 3 puanla dönen Samsunspor ise sezonu 3.basamakta tamamlayarak Süper Lig umutlarını Play-Off’a bıraktı.

super-lig.jpeg

PLAY-OFF’TA EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

TFF 1. Lig'de İstanbulspor, Altay, Altınordu  ve Samsunspor Süper Lig'e yükselebilmek için Play-Off yarı finalinde oynamaya hak kazandı. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre; TFF 1. Lig'de yarı finalin ilk maçı 17 Mayıs Pazartesi oynanacak. İkinci karşılaşmalar ise 21 Mayıs Cuma günü yapılacak. Final müsabakası ise 25 Mayıs Salı günü olarak belirlendi.

TFF 1. Lig Play-Off eşleşmeleri ise şöyle:

İstanbulspor - Altay
Altınordu - Samsunspor

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.