Süper Kupa belirsizliği

Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin divan kurulu toplantılarında Süper Kupa Finali'nin Türkiye'de oynanması kararı çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu ise son açıklamasında organizasyonun Suudi Arabistan'da oynanacağını duyurdu.

Süper Kupa belirsizliği

Türk futbolunda Süper Kupa finalinin nerede oynanacağı konusunda belirsizlik sürüyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri karşılaşmanın Türkiye'de oynanmasından yana karar alırken Türkiye Futbol Federasyonu ise organizasyonun Suudi Arabistan'da yapılacağını açıklamıştı.

TFF'den konuyla ilgili yapılan son açıklamada ''2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası, 29 Aralık 2023 Cuma günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacaktır. Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapılacak maç saat 20.45'te başlayacaktır.'' ifadelerine yer verilmişti.

Federasyonun bu açıklamasından sonra Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri gerçekleştirilen divan kurulu toplantılarından Süper Kupa Finali'nin Türkiye'de oynanması yönünde karar aldı.

Fenerbahçe Kulübü cumartesi günü düzenlenen Yüksek Divan Kurulu Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda, Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanmaması yönündeki önergeyi kabul etmişti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek "Süper Kupa'nın, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de oynanması yönünde divan kararı aldık" açıklamasını yaptı.

TFF BAŞKANI MEHMET BÜYÜKEKŞİ NE DEMİŞTİ?

"Süper Kupa maçı neden Suudi Arabistan'da oynanacak' diyorlar. Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine Suudi Arabistan ile görüşmelere başladık. Şu anda Suudi Arabistan'da maç yapmak sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı Suudi Arabistan'da oynuyor. Suudi Arabistan, İtalyanlar ve İspanyollar ile 5 yıllık anlaşma yapmış. Hakemimiz Halil Umut Meler de Suudi Arabistan'da maç yönetti. Suudi Arabistan 2034 FIFA Dünya Kupası'na aday oldu. Yüzde 90 da alacaklar. Biz de desteğimizi açıkladık. Biz Süper Kupa'yı Almanya'da yapmak istedik. Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere'de yapalım dedik. Aynı durum... Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan, 'Gelin biz de yapın' diyor ancak orada da para yok. Suudi Arabistan 120 milyon dolar gibi paralar ödeyerek dünya yıldızlarını ülkesine transfer ediyor. Süper Kupa'yı Suudi Arabistan'da düzenlememiz Türk futbolunun marka değeri için faydalı olacak."

Kaynak:TRT Spor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.