Süper Kupa maçı öncesi kriz! Takımlar sahaya çıkmayabilir

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi kriz yaşanıyor. TFF'den konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Süper Kupa maçı öncesi kriz! Takımlar sahaya çıkmayabilir

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Riyad'da oynanacak olan Süper Kupa'da maçında Suudi yetkililer, maç öncesinde İstiklal Marşı'nın okunmasına ve Atatürk'ün 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözlerinin bulunduğu tişörtlere izin vermediği iddia edildi.

İki kulüp yasağın kaldırılması için Türkiye Futbol Federasyonu ile temasa geçti. Galatasaray İstiklal Marşı okunmazsa sahaya çıkmama kararı aldı.

Türk yetkililerin, karşılaşmaya saatler kala ortaya çıkan krizin çözümü konusunda Suudi yetkililerle görüşme halinde olduğu öğrenildi.

İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK

TFF’den konuyla ilgili ilk açıklama geldi. Maç öncesi İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmediği iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Kupa maçı Türk bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama etkinlikleri, şehitlerimiz için saygı duruşu ve sanatçı Norm Ender'in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." denildi.

Başkent Riyad'da bu akşam yapılacak karşılaşma TSİ 20.45'te başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum