Süper Lig’de derbi heyecanı

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında yarın karşı karşıya gelecek. Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçıyla birlikte 18 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşayacak.

Süper Lig’de derbi heyecanı

Süper Lig’de bu hafta derbi heyecanı yaşanacak. Beşiktaş Cumartesi günü sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Saat 19.00'da başlayacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek.

Ligde çıktığı 14 maçın 8'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan ve 4'ünden mağlup ayrılan Beşiktaş, hanesine 26 puan yazdırdı. Siyah-beyazlı takım, haftaya averajla 3. sırada girdi.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde 12 galibiyet ile birer beraberlik ve mağlubiyet yaşayan Fenerbahçe ise 37 puanla zirvede yer alıyor.

ZİRVE YARIŞINDAN KOPMAK İSTEMİYOR

Beşiktaş, derbide Fenerbahçe'yi mağlup ederek şampiyonluk yarışına tutunmak istiyor. Siyah-beyazlı takımın Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yarın oynanacak Fenerbahçe maçıyla birlikte 18 yıl sonra yeniden derbi heyecanı yaşayacak.

BEŞİKTAŞ'TA 4 EKSİK, 1 BELİRSİZ

Siyah-beyazlı takımda tedavileri devam eden Masuaku, Rosier, Rashica ve Yakup Arda Kılıç, maç kadrosunda yer almayacak. Sağ dizinden sakatlık yaşayan ve tedavisi devam eden Omar Colley'in durumu ise maç günü belli olacak.

FENERBAHÇE'YE SON 7 MAÇTA YENİLMEDİ

Beşiktaş, Fenerbahçe ile oynadığı son 7 derbide mağlup olmadı. Siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe karşısında son yenilgisini 2019-2020 sezonunda yaşadı. Beşiktaş, 22 Aralık 2019'da Kadıköy’de oynanan derbide sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

HASAN ARAT'IN İLK SINAVI DERBİDE

Beşiktaş'ta başkanlığa seçilen Hasan Arat, futbolda ilk maç heyecanını derbide yaşayacak.

Olağanüstü seçimli genel kurulda Serdal Adalı'yı geçerek siyah-beyazlı kulübün 35. başkanı olan Arat, bu görevdeki ilk maç sınavını taraftarının önünde Fenerbahçe'ye karşı verecek.

FENERBAHÇE AVERAJLA LİDER DURUMDA BULUNUYOR

Ligde oynadığı 14 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle 37 puan toplayan Fenerbahçe, Galatasaray'ın averajla önünde lider durumda bulunuyor.

Trabzonspor mağlubiyeti ve Adana Demirspor beraberliğinin ardından üst üste iç sahada Fatih Karagümrük'ü 2-1, Sivasspor'u da 4-1 mağlup eden sarı-lacivertliler ligde yeniden çıkışa geçti.

BECAO VE ZAJC FORMA GİYEMEYECEK

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisinde sakatlıkları bulunan Rodrigo Becao ve Miha Zajc forma giyemeyecek. İyileşen Djiku'nun maç kadrosunda olması bekleniyor. Bu futbolcunun ilk 11'de olup olmayacağına ise maç saatinde karar verilecek.

CRESPO VE SAMET SINIRDA

Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı öncesinde 2 isim kart sınırında bulunuyor. Trabzonspor, Fatih Karagümrük ve Sivasspor maçlarında sarı kart gören Samet Akaydın, Beşiktaş deplasmanında kart görmesi durumunda Konyaspor mücadelesinde takımını yalnız bırakacak. Miguel Crespo da yarınki maç öncesinde sınırda olan diğer isim.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.