Süper Lig’de nefesler tutuldu! Son haftalara girilirken büyük çekişme

Süper Lig'de son 5 haftaya girilirken, şampiyonluk yarışı ve kümede kalma mücadelesi büyük bir çekişme içinde devam ediyor.

Süper Lig’de nefesler tutuldu! Son haftalara girilirken büyük çekişme

Süper Lig'in zirvesinde 3 takım şampiyonluk iddiasını sürdürüyor. Beşiktaş, son 5 haftaya 75 puanla lider girerken, yalnızca 3 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe ise takibini sürdürüyor. Son haftalarda puan kayıpları yaşayan ancak Antalya deplasmanından 3 puan çıkaran Galatasaray ise Fenerbahçe ile 3 lider Beşiktaş’la da arasındaki puan farkını 6’ya düşürdü. Trabzonspor, Alanyaspor, Hatayspor ve Sivasspor ise Avrupa Kupalarına katılabilme adına mücadelelerini sürdürüyor.

ŞAMPİYONLUK YARIŞI VEREN TAKIMLARIN KALAN MAÇLARI

Beşiktaş: Çaykur Rizespor (D), Hatayspor (İ),  Galatasaray (D), Karagümrük(İ), Göztepe (D)

Fenerbahçe: Alanyaspor (D), Erzurumspor (İ), Ankaragücü (D), Sivasspor (İ), Kayserispor (D)

Galatasaray: Konyaspor (İ), Gençlerbirliği (D), Beşiktaş (İ), Denizlispor (D), Yeni Malatyaspor (İ)

SÜPER LİG’İN DİBİ ATEŞTEN ÇEMBER!

Ligde son 5 haftaya girilirken, hangi takımların küme düşeceği de merak konusu olmayı sürdürüyor. Ligin 38. haftası itibariyle matematiksel olarak küme düşen bir takımın olmaması, heyecanı daha da arttırıyor.

Denizlispor, kalan haftalarda işi en zor görünen takım. Denizli temsilcisi 28 puanla ligin son sırasında yer alıyor. 35’er puanları bulunan Gençlerbirliği ve Kayserispor da düşme hattındaki diğer takımlar... Ancak sadece bu 3 takım için değil, üstteki takımlar için de tehlike devam ediyor.

EN TEHLİKELİ BÖLGE 5 SIRA

Son 3 sıradakiler dışında 37’şer puanlı Erzurumspor, Başakşehir ve Kasımpaşa, 38 puana sahip Ankaragücü ve 40 puanı bulunan Yeni Malatyaspor için de kalan haftalar çok kritik olacak. Ligin alt sıraları açısından özellikle bu hafta arasında oynanacak Kayserispor-Denizlispor ve Erzurumspor-Başakşehirspor mücadelesi çok büyük önem taşıyor. Ligin son sırasındaki Denizlispor, hafta içi deplasmanda Kayserispor karşılaşmasında 3 puan çıkaramazsa kalan haftalar için umudunu iyice azaltacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.