Süper Lig’in en centilmen oyuncusu Konyaspor’da

Türkiye Futbol Federasyonunun Fair Play ödülleri sahiplerini buldu. Konyaspor’un Brezilyalı sol kanat oyuncusu Guilherme Sitya, 2023 -2024 sezonunun en centilmen oyuncusu seçildi.

Süper Lig’in en centilmen oyuncusu Konyaspor’da

Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, 2023-2024 sezonunun bütününü değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Ali Erten başkanlığında, Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz ve Metin Tekin'den oluşan TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu toplantı sonunda sezon değerlendirmelerini açıkladı.

EN CENTİLMEN OYUNCU KONYASPORLU GUİLHERME

Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu en centilmen futbolcusu Konyaspor’da forma giyen Guilherme Haubert Sitya oldu.

Gerekçe: Bir savunma oyuncusu olan Guilherme, 2023-2024 sezonunda 38 maçta toplam 3267 dakika süre almasına rağmen sezonu toplam 16 faul ve 1 sarı kartla tamamlamış, kırmızı kart görmemiştir. Öte yandan profesyonel kariyerinde 444 maça çıkan Guilherme, bütün kariyerinde toplam 50 sarı kart ve 1 kırmızı kart istatistiklerine sahiptir. Gerek 2023-2024 sezonu ve gerekse profesyonel kariyerinde yer alan bu istatistikler, bir savunma oyuncusu için Fair Play adına oldukça dikkati çekici bulunmuştur. Bunun yanı sıra Kurulumuz Guilherme'yi; oyun içinde rakiplerine, hakemlere ve oyunun diğer paydaşlarına karşı, evrensel Fair Play değerleri ile örtüşen, örnek gösterilebilecek saygılı davranışlarını sezon içi istatistikleri ile birlikte değerlendirerek, kendisini "2023-2024 sezonunun Süper Lig'de En Centilmen Futbolcusu" olarak belirlemiştir.

super-ligin-en-centilmen-oyuncusu-konyasporda.png

EN CENTİLMEN TAKIMI HATAYSPOR

Gerekçe: Hatayspor, 2023-2024 sezonunda takım olarak doğrudan kırmızı kart görmeyen iki Trendyol Süper Lig takımından birisidir. Öte yandan 2023 yılında yaşanan büyük Hatay depremi, kulüp ve şehir için büyük bir trajedi ve zorluk oluşturdu. Takım olarak bütün iç saha maçlarını deplasman şartlarında oynamak zorunda kaldılar. Bir dizi zorluğa rağmen oyun içinde kalan Hatayspor oyuncuları ve teknik ekibi, zorluklara karşı direnç göstererek, takımın performansını sürdürmeyi başardı. Kulübün bu direnci, sadece sportif başarı olarak değil, aynı zamanda toplumsal bir dayanışma örneği olarak da takdir topladı. Hatayspor'un her türlü zorluğa rağmen motivasyonunu kaybetmeden sportif rekabetin içinde kalması, rakiplerine ve oyunun diğer paydaşlarına saygılı ve Fair Play değerleri ile örtüşen takım davranışı içerisinde sezonu doğrudan kırmızı kart görmeden tamamlaması büyük takdirle karşılanmıştır. Kurulumuz, yaptığı sezon bazlı değerlendirme sonucunda Hatayspor takımını "2023-2024 Sezonunun En Centilmen Takımı" olarak belirlemiştir.

EN CENTİLMEN TEKNİK DİREKTÖR ABDULLAH AVCI

Gerekçe: Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın rakiplerine, hakemlere, taraftarlara ve oyunun tüm paydaşlarına karşı, sahada ve saha dışında sergilediği profesyonel ve saygılı tutum Fair Play ruhunun ayakta kalmasına katkı sağlamaktadır. Maç sonrası açıklamalarında ve davranışlarında genellikle rakiplerine yönelik olumlu ve takdir edici ifadeler kullanması, hakem kararlarına karşı sakin ve saygılı bir yaklaşımı, kararlarla ilgili hoşnutsuzluklarını dile getirirken bunu saygı çerçevesinde ve genellikle yapıcı bir yaklaşımla ifade etmesi, futbolcularının sadece teknik becerilerini değil, aynı zamanda ahlaki ve sportif davranışlarını da geliştirmeye odaklanması, oyuncularına disiplini ve centilmenliği aşılamaya çalışan yaklaşım ve açıklamaları, futbolun vazgeçilmez bir diğer paydaşı olan medya ve kamuoyu ile iletişimde olumlu bir dil kullanması, eleştirilerinde yapıcı ve nazik olmaya özen göstermesi Trabzonspor Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın en belirgin özellikleri olarak ortaya çıkmaktadır. Bu özellikleri ile Abdullah Avcı; futbol dünyasında Fair Play ruhunu benimseyen ve yayan bir kişi olarak değerlendirilmiş ve Kurulumuzca "2023-2024 Sezonunun Süper Lig'deki En Centilmen Teknik Direktörü" olarak belirlenmiştir.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.