Temsilcilerimiz Avrupa sahnesinde

UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe ve Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi’nde ise Başakşehir ile Sivasspor gruplarında ilk kez sahne alacak.

Temsilcilerimiz Avrupa sahnesinde

UEFA Avrupa Ligi ile UEFA Konferans Ligi’nde heyecan bu akşam başlıyor. Temsilcilerimiz Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor gruplarında ilk maçlarına çıkacak.

FENERBAHÇE’NİN 247. MAÇI
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında bugün sahasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, saat 19.45'te başlayacak mücadeleyi Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Tamás Bognár yönetecek.
Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 247. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, bugüne kadar oynadığı 246 müsabakada 90 galibiyet, 53 beraberlik elde ederken, 103 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe bu maçlarda rakip fileleri 312 kez havalandırdı, kalesinde ise 358 gol gördü.

TRABZONSPOR 142. SINAVINA ÇIKACAK
Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında bugün deplasmanda Macaristan ekibi Ferencváros ile karşı karşıya gelecek. Ferencváros Stadyumu'nda, saat 22.00'de başlayacak mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonu'ndan Fabio Maresca yönetecek.
Trabzonspor, Avrupa kupalarındaki 142. sınavına çıkacak. Bordo mavili ekip, oynadığı 141 maçta 50 galibiyet, 37 beraberlik alırken, 54 kez sahadan yenik ayrıldı. Trabzonspor oynadığı maçlarda 178 kez fileleri sarsarken, kalesinde 194 gol gördü.

BAŞAKŞEHİR’İN DEPLASMANDA 22. MAÇI
Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu ilk maçında bugün deplasmanda İskoçya ekibi Hearts ile karşı karşıya gelecek. Tynecastle Park'ta, saat 19.45'te başlayacak mücadeleyi Polonya Futbol Federasyonu'ndan Krzysztof Jakubik yönetecek.
Turuncu-lacivertli ekip, Hearts karşılaşmasıyla Avrupa kupalarında 22. deplasman müsabakasını oynayacak. Medipol Başakşehir, bugüne kadar rakip sahalarda çıktığı 21 müsabakada 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı.Deplasmandaki 21 maçta 26 gol atan Başakşehir, kalesinde 44 gol gördü.

SİVASSPOR, AVRUPA ARENASINDA 23. MAÇINDA
Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu ilk maçında bugün sahasında Çekya ekibi Slavia Prag ile karşı karşıya gelecek. Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda, saat 22.00'de başlayacak mücadeleyi Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan Fran Jovic yönetecek.
Avrupa kupalarında daha önce 22 maça çıkan Sivasspor, bu karşılaşmaların 7'sini kazandı, ikisinde berabere kaldı, 13 kez sahadan yenik ayrıldı. Kırmızı-beyazlı ekip, söz konusu müsabakalarda 22 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 43 gole engel olamadı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.