TFF Rezerv Lig'i kaldırdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği’nin talebini değerlendirerek Rezerv Lig'in kaldırıldığını açıkladı.

TFF Rezerv Lig'i kaldırdı

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Rezerv Lig'in kalan haftalarının oynanmamasına karar verildiği açıklandı.

TFF’den yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

‘Kulüpler Birliği'nin kamuoyu önünde yaptığı talep değerlendirilerek, Rezerv Lig'in kalan haftalarının oynanmamasına karar verilmiştir. Kulüplerimizin talebi doğrultusunda U19 Gelişim Ligi ile ilgili yapılacak düzenlemeler önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Federasyonumuzun internet sitesinde yer alan futbolcu, teknik adam, sağlık ekibi çalışanı, hakem, temsilci, gözlemci, futbolcu menajerlerine ilişkin bilgilerin yer aldığı Bilgi Bnkası'nın tekrar erişime açılması kararı alınmıştır.’   

REZERV LİG NEDİR?

Rezerv Lig, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig kulüplerinin altyapı takımlarına yönelik düzenlenen lig. 30 Haziran 2022 tarihinde ligin kurulduğu ve 2022-23 Süper Lig'de yer alan 19 takımın katılacağı açıklanmıştır.

Galibiyet priminin 100 bin, beraberlik primi ise 50 bin lira olacağı duyurulmuş, deplasmana giden takımlara ise 50 bin lira yardım yapılacağı ifade edilmişti. Lige katılmayan ve ligden çekilme kararı alan kulüplere ise 5 milyon lira ceza verileceği, bu paranın da lige katılan kulüplere ödül olarak dağıtılacağı belirtilmişti.

Rezerv Lig'de kulüpler, 35 kişilik A takım listesinde bulunan yerli ve yabancı bütün oyuncuları oynatabiliyordu. A takım listesine yazılmayan yabancı uyruklu futbolcular ise Rezerv Lig'de mücadele edemiyordu. Gelişim Ligleri'nde yer alan yerli ve yabancı futbolcular ise Rezerv Lig'de forma giyebiliyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.