TFF’den Konyasporlu Ali Çamdalı’ya hoş geldin sürprizi

Ali Çamdalı’nın Konyaspor’da sportif direktör olarak göreve başladığı günün ertesinde TFF’den oldukça manidar bir hakem ataması geldi. İşte 6 yıl önce Konyaspor - Galatasaray maçında Ali Çamdalı’nın kırmızı kartla oyun dışı kaldığı olayın ayrıntıları.

TFF’den Konyasporlu Ali Çamdalı’ya hoş geldin sürprizi

Konyaspor’da 5 sezon forma giyen ve kaptanlık yapan Ali Çamdalı, sportif direktör olarak yeşil-beyazlı takımda göreve başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Konyaspor - Gaziantep FK maçı öncesi oldukça manidar bir hakem ataması geldi.

TFF’DEN ALİ ÇAMDALI’YA “HOŞ GELDİN” SÜRPRİZİ!

Cuma günü oynanacak 3. haftanın açılış karşılaşmasına Mete Kalkavan görevlendirildi. Konyaspor maçlarındaki hatalı kararlarıyla tepki çeken Kalkavan’ın, bir yıl sonra üstelik Ali Çamdalı’nın göreve başlamasının hemen akabinde maça atanması şüpheleri arttırdı.

tffden-konyasporlu-ali-camdaliya-hos-geldin-surprizi.jpg

‘KORKAKSIN DEDİ’ OYUNDAN ATILDI

14 Ocak 2017 yılında Konyaspor ile Galatasaray arasında oynanan maçta Mete Kalkavan düdük çalmıştı. O maçın 71. dakikasında yaşananlar günlerce konuşuldu.

Ali Çamdalı, faul olmayan bir pozisyonda rakip takım lehine düdük çalan hakeme tepki gösterince sarı kart gördü. Ardından hakeme ‘sen korkaksın’ deyince ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

goruntuler-bein-sportstan-alinmistir.jpg

(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

KONYASPOR’DAN ‘KORKAKSINIZ’ PAYLAŞIMI

Galatasaray maçı Sabri Sarıoğlu’nun attığı golle 1-0 kazandı. Fakat hakem kararları ve Ali Çamdalı’ya gösterilen haksız kartlar spor kamuoyunda gündem oldu.

Dönemin başkanı Ahmet Şan’ın açıklamalarının yanı sıra Konyaspor’un sosyal medya hesaplarından ‘Korkaksınız’ başlığı ile yapılan görüntülü paylaşım tüm eleştiri oklarını hakem ve TFF’ye yöneltti.

HZ. ÖMER SÖZÜYLE GÖNDERME YAPTI

Karşılaşma sonrası Twitter hesabından Hz. Ömer'in sözünü paylaşan Ali Çamdalı, "Doğruluk yüzünden öleceğini bilsen bile, yine doğru ol (Hz. Ömer (ra)" ifadelerini kullandı.

goruntuler-bein-sportstan-alinmistir-001.jpg

ERMAN TOROĞLU: ALİ ÇAMDALI HAKLIYMIŞ

Ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu, Ali Çamdalı’nın haklılığını bir yıl sonrada olsa yazısında kaleme aldı. 23 Eylül 2017’de oynanan Beşiktaş – Başakşehir maçında o dönem siyah-beyazlı formayı giyen Caner Erkin, hakem Mete Kalkavan’a küfür etmiş, ancak oyuncu ihraç edilmemişti. Federasyon tepkiler üzerine maç yayını esnasındaki görüntüleri analiz ederek Caner Erkin’e 6 maç ceza vermişti.

goruntuler-bein-sportstan-alinmistir-002.jpg

Futbol yorumcusu Erman Toroğlu, maçın ardından kaleme aldığı yazıda Mete Kalkavan için şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mete Kalkavan; Başakşehir ile oynanan maçta Beşiktaşlı Caner'e bir kart gösteriyor, sonra da Caner'e arkasını dönüp kaçmaya başlıyor. Hakem Caner'in ne dediğini duyuyor. Dönse direkt kırmızı ile atacak, dönemiyor. Caner'den ve Beşiktaş formasının ağırlığından korkuyor. Konyaspor forması giyen Ali Çamdalı meğer hem yakını hem de uzağı çok iyi gören bir futbolcuymuş. Mete Kalkavan'a geçen sene ‘Korkaksın' dediğinde ne kadar da haklıymış. Geçen pazar Caner olayında yaşananları taaa o günden görmüş.”

tffden-konyasporlu-ali-camdaliya-hos-geldin-surprizi-003.jpg

EN SON ANTALYA MAÇINDA DÜDÜK ÇALMIŞTI

44 yaşındaki Mete Kalkavan, Konyaspor'un geçen sezon maçını yönetmezken, son olarak 9 Mayıs 2022'de deplasmanda oynanan ve 3-2 kaybedilen Antalyaspor maçında düdük çalmıştı. Kalkavan o maçta da uydurma bir penaltı ile Konyaspor’un puan kaybetmesine neden olmuştu.

Konyaspor Kulübü'nün 14.01.2017'de Galatasaray maçı sonrası yayınladığı 'Korkaksınız' paylaşımı:

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum