Türk futbol tarihinde bir ilk! Çakır'a jübile

Türk futbol tarihinin en kariyerli hakemi olan ve Ağustos ayında aktif hakemlik kariyerine nokta koyan FIFA Kokartlı Cüneyt Çakır için A Milli Takımın Çekya ile oynayacağı hazırlık maçında jübile yapılacak.

Türk futbol tarihinde bir ilk! Çakır'a jübile

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takımın Çekya ile oynayacağı hazırlık maçında Cüneyt Çakır'a jübile yapacaklarını söyledi.

Başkan Mehmet Büyükekşi, Türkiye'de ilk defa bir hakeme jübile yapılacağını belirterek, "Cüneyt Çakır, Çekya karşılaşmasında 5 dakika maç yönetecek ve jübile yapacak. Maçtan önce ona plaket vereceğiz. Türkiye'nin son yıllarda yetiştirdiği en başarılı hakemlerimizden olan Cüneyt Çakır'a Türk futboluna yaptığı hizmetler için hem teşekkür etmiş hem de hakemlik sonrası yeni hayatına güzel bir şekilde uğurlamış olacağız" dedi.

Bundan sonra diğer hakemler için de jübile maçları yapacaklarını ifade eden Büyükekşi, "Onlara değer veriyoruz. Hakemlerimizi daha değerli hale getirmek istiyoruz. Her maçtan sonra hakemlerin konuşulmasını istemiyoruz. Hakemlerin konuşulduğu değil futbolun güzelliklerinin konuşulduğu bir sistem getirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

turk-futbol-tarihinde-bir-ilk-cakira-jubile.jpg

turk-futbol-tarihinde-bir-ilk-cakira-jubile-001.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.