Türkiye çeyrek final peşinde

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlı ekip turu geçerse çeyrek finalde Hollanda-Romanya galibiyle eşleşecek.

Türkiye çeyrek final peşinde

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden A Milli Takımımız, son 16 turu maçında bu akşam Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdıran Ay-Yıldızlılarımız, Avusturya'yı da geçerek çeyrek finale yükselmeyi hedefliyor. Adını bulunduğu şehirden alan Leipzig Stadyumu'ndaki maç, saat 22.00'de başlayacak ve TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

PORTEKİZLİ HAKEM YÖNETECEK

Avusturya ile Türkiye arasındaki karşılaşmada, Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Artur Soares Dias düdük çalacak.

ÇEYREK FİNALDEKİ EŞLEŞME HOLLANDA-ROMANYA GALİBİ

Millilerimiz; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı.

Avusturya ise Fransa, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu'nu 6 puanla lider olarak bitirmeyi başardı.

Son 16 turunu geçen taraf, Münih'teki Allianz Arena'da bugün saat 19.00'da karşı karşıya gelecek olan Hollanda-Romanya eşleşmesinin galibiyle 6 Temmuz'da Berlin'de çeyrek final mücadelesine çıkacak.

turkiye-ceyrek-final-pesinde.jpg

A Milli Takım'da kart cezalıları kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin bugünkü maçta forma giyemeyecek. Cezası sona eren Abdülkerim Bardakcı ise sahadaki yerini alabilecek. Avusturya'da ise Hollanda maçında ikinci sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen orta saha oyuncusu Patrick Wimmer forma giyemeyecek.

TÜRKİYE İLE AVUSTURYA 18. RANDEVUDA

Ay-Yıldızlılar, EURO 2024'te son 16 turundaki rakibimiz Avusturya ile tarihinde 18. kez karşı karşıya gelecek. 7'si Türkiye, 10'u da Avusturya'da yapılan 17 maçta Avusturya 9, Türkiye 7 galibiyet alırken, sadece 1 maç berabere bitti.

turkiye-ceyrek-final-pesinde-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.