UEFA Avrupa Ligi'nde kupa sahibini buldu

UEFA Avrupa Ligi finalinde Atalanta, Bayer Leverkusen'i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nde kupa sahibini buldu

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan ekibi Atalanta, Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen’i 3-0 yenerek şampiyon oldu. Lookman, attığı 3 golle maça damga vururken, Bayer Leverkusen'in 51 maçlık yenilmezlik serisi de son buldu.

LOOKMAN UEFA TARİHİNE GEÇTİ

Attığı üç golle takımına kupayı getiren Atalanta'nın 26 yaşındaki Nijeryalı yıldızı Ademola Lookman, UEFA tarihine geçti.

Lookman, UEFA turnuvaları finalinde "hat-trick" yapan ilk Afrikalı futbolcu oldu.

Nijeryalı yıldız ayrıca UEFA Avrupa Ligi tarihinde finalde üç gol atan ilk futbolcu olarak bir başka başarıya imza attı.

uefa-avrupa-liginde-kupa-sahibini-buldu.jpg

GASPERİNİ AVRUPA'DAKİ BAŞARISINI KUPAYLA TAÇLANDIRDI

2016 yılında takımın başına geçen ve Atalanta ile 8 sezonun 6'sında Avrupa futbolunda boy gösteren Gian Piero Gasperini, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanarak bu kulvardaki başarılı performansını kupayla taçlandırdı.

İtalya'da iki kez sezonun teknik direktörü seçilen 66 yaşındaki Gasperini, mavi-siyahlı takımla daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmişti.

Gasperini, kariyerinin ilk Avrupa kupası finalini kazanan en yaşlı teknik direktör olurken, Maurizio Sarri'den sonra UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ikinci İtalyan teknik adam oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.