UEFA’nın skandal kararına tepkiler büyüyor

Avusturya maçı sonrası bozkurt işareti yapan milli futbolcu Merih Demiral’a UEFA’nın verdiği 2 maç men cezasına tepkiler büyüyor.

UEFA’nın skandal kararına tepkiler büyüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA’nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez.

Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir." ifadelerini kullandı.

“FUTBOLCULARIMIZ CEVABI SAHADA VERECEK”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise UEFA'nın, hukuki hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandıkları haksız ve yanlı kararı kınadıklarını söyledi.

Türkiye ve Merih Demiral'a uygulanan bu çifte standarda karşı hukuki yollardan haklarını aramaya devam edeceklerini belirten Bakan Bak, “Futbolcularımıza inanıyoruz. Onlar da gereken cevabı yeşil sahada verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

"FUTBOLUN COŞKUSU GÖLGELENMEMELİ"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ta, “UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral’a, tam da hayati bir çeyrek final maçımızın arifesinde verilen 2 maç men cezası kararı, haksız, yasal dayanağı olmayan, adalet duygularını zedeleyen bir karar olmuştur.

Bu kararın, adil ve tarafsız bir yaklaşımla yeniden değerlendirilmesini ve savunma dosyasının titizlikle incelenmesini milletçe talep ediyoruz.

Futbolun coşkusu, heyecanı, birleştiriciliği, evrenselliği, haksız ve adil olmayan kararlarla gölgelenmemelidir.” açıklamasını yaptı.

“FUTBOLUN BAĞIMSIZLIĞINA MÜDAHALE”

UEFA İcra Kurulu üyesi Servet Yardımcı ise Merih Demiral hakkında verilen cezayı üzüntüyle karşıladığımı ve kabul edilemez olduğunu belirterek, “Sorunsuz devam eden bir turnuvada, maç bittikten sonra yapılan doğal bir kutlamayla ilgili cezalandırma talep edilmesi futbolun bağımsızlığına müdahaledir.

Futbolcumuz, Euro 2024'te kendisinin attığı gollerle çeyrek finale yükseldiğimiz ve "Maçın Oyuncusu" seçildiği bir anın mutluluğunu Türk taraftarlarıyla kutladığı bir sırada, doğal bir sevinç paylaşımı yapmıştır. Burada rakibini veya herhangi bir topluluğu incitebilecek bir unsur söz konusu değildir. Oyuncu, duygusunu maç sonrasında katıldığı basın toplantısında da doğal bir biçimde ifade etmiştir.

uefanin-skandal-kararina-tepkiler-buyuyor.jpg

Futbolcuların kutlama yöntem ve şekilleri herhangi bir grubu veya kitleyi aşağılayıcı olmadıkça ya da temel nezaket kurallarını ihlal etmedikçe cezalandırılmamalıdır. Disiplin Kurulu, UEFA yönetiminden bağımsız ve kendi iç işleyişiyle karar alan bir kurul olmakla birlikte, çok geç olmadan bu yanlıştan dönülmesi gerektiğine dair inancımı vurgulamak isterim.

Türkiye olarak futbolun tüm güzelliklerini dünyaya izletmeye devam ettiğimiz Euro 2024’te oynayacağımız çeyrek final mücadelesinden önce hiçbir şeyin dikkatimizi dağıtmasına izin vermemeli, Bizim Çocuklar’ın final yolculuğuna her zamankinden daha fazla konsantre olmalıyız.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.