Yaramazlık yapıyor diye Kick Boks’a gönderildi, şampiyonluk peş peşe geldi

Konya’da küçük yaşta yaramazlık yapıyor diye ailesinin kick boksa gönderdiği lise öğrencisi 16 yaşındaki Emircan Abdullah Beserek, çok sayıda şampiyonluk elde etti. Hırsı ile dikkat çeken Beberek’in hedefi ülkesini olimpiyatlarda da temsil etmek.

Yaramazlık yapıyor diye Kick Boks’a gönderildi, şampiyonluk peş peşe geldi

Konya'da lise öğrencisi 16 yaşındaki Emircan Abdullah Beserek, çok yaramazlık yaptığı için enerjisini atması amacıyla ailesi tarafından küçük yaşta kick boksa yazdırıldı.

Çok geçmeden bu sporun kendisine göre olduğunu fark eden Emircan, daha altı yaşında miniklerde ilk şampiyonluğunu kazandı. Geride kalan sekiz yıl içerisinde iki dünya şampiyonluğu, bir Avrupa üçüncülüğü ve dört de Türkiye şampiyonluğu başarıları elde etti.

Kick boksun tam kendisine göre olduğunu belirten Emircan, "Ben de zaten hareketli bir çocuktum. Kırıp dökmeyi seviyordum. Ailem nokta atışı yaptı. Şampiyonluklar da peş peşe geldi" diye konuştu.

yaramazlik-yapiyor-diye-kick-boksa-gonderildi-sampiyonluk-pes-pese-geldi.jpeg

OKULLA BİRLİKTE GELEN BAŞARI

Konya Spor Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Emircan, "Ailem yaramazlıklarım ile başa çıkamayınca beni bir spora yollamakta bulmuş. Enerjimi orada atmamı istemişler sanırım. Kısa sürede kick boks sporunun tam da bana göre olduğunu fark ettim. Altı ay bile geçmeden miniklerde şampiyon olunca daha da hoşuma gitti" dedi.

Hem okuluna gidip hem de çalışmalarını sürdüren Emircan Abdullah Beserek, zaman içerisinde bu spor branşında çok başarılı oldu. Sekiz yıllık bir süre içerisinde hem milli olmayı başardı hem de iki dünya şampiyonluğu, bir Avrupa üçüncülüğü ve dört de Türkiye şampiyonluğu başarıları elde etti. Meram Belediyespor'un milli sporcusu, "İlk salona girdiğimde baktım ki vurmalı-kırmalı bir spor, tam bana göre dedim. Çünkü çok hareketli ve yaramazdım. Ailem de en azından spora gitsin de orada yorulsun dedi. Ama ben yorulmadım, şampiyon oldum. Bu başarım üzerine ailem de çok şaşırdı. Onlar uslansın, akıllansın diye göndermişlerdi, çok farklı bir sonuç oldu" diye konuştu.

HEDEFİM OLİMPİYATLAR

Yakaladığı başarıları kendisi için yeterli olmadığını söyleyen Emircan şunları söyledi:

“Seneye Dünya Şampiyonası var. Orada yine şampiyon olmak istiyorum. Yaşım biraz daha büyüdüğünde ülkemi olimpiyatlarda da temsil etmek en büyük hedefim”

yaramazlik-yapiyor-diye-kick-boksa-gonderildi-sampiyonluk-pes-pese-geldi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.