11 ildeki sanayi bölgeleri Konya ve Kayseri’ye taşınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depreminin vurduğu 11 ildeki sanayi bölgelerinin, deprem riskinin az olduğu Konya ve Kayseri’ye kaydırılacağını açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Süreç başlatıldı.” dedi.

11 ildeki sanayi bölgeleri Konya ve Kayseri’ye taşınacak

6 Şubat’ta yaşanan depremden etkilenen 11 il; Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Elazığ’daki sanayi bölgeleri, deprem riskinin az olduğu illere kaydırılacak.

KONYA VE KAYSERİ’YE TAŞINACAK

Açıklamayı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı.

11 ilde yaşanan 6 Şubat depremlerinin bazı arazilerin bile yerlerinin kaymasına neden olduğunu hatırlatan Uraloğlu, "Fay hattının geçtiği yerde yol 3 metre-4 metre ötelenmiş durumda. Sizin binanızın artık koordinatları kaydı. Bu bütün deprem bölgesinde kaydı. Deprem bölgesindeki sanayi ile ilgili bir çalışma var. Bittiğinde bu dert ortadan kalkmış olacak. Vatandaşın sadece geçiş sürecinde belki bazı inisiyatiflerini engelleyecek ama sonrasında serbest hale gelmiş olacak. Bu sanayinin Anadolu'ya doğru kaydırılması noktasında deprem riskinin daha az olduğu bölgeler Konya ve Kayseri'dir. Buralar öngörülüyor. Ama bu hemen olabilecek bir iş değil. Ama süreç başlatılmıştır." dedi.

11-ildeki-sanayi-bolgeleri-konya-ve-kayseriye-tasinacak.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.