11 kişinin öldüğü kazada tur şirketinden dikkat çeken savunma! Sorumluluk kabul etmedi
Manisa’nın Akhisar ilçesinde 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı otobüs-TIR kazasının ardından tur şirketi açıklama yaptı. Şirket, kazanın bireysel hatadan kaynaklandığını savunarak yalnızca ulaşım hizmeti verdiklerini belirtti.
Manisa’nın Akhisar ilçesinde 11 kişinin hayatını kaybettiği, 27 kişinin yaralandığı otobüs-TIR kazasının ardından tur şirketinden açıklama geldi.
Kaza, İstanbul-Orhangazi-İzmir Otoyolu’nun İzmir istikametinde, Akhisar ilçesi Ballıca Mahallesi mevkisinde meydana geldi. 16 AED 124 plakalı tur otobüsü ile 78 YD 559 plakalı TIR çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otobüs yan devrilirken TIR yoldan çıktı.
İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve otoyol jandarma trafik ekipleri sevk edildi. Kazada 11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

TUR ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA
Kazanın ardından tur şirketi, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yayımladı. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen şirket, söz konusu tur organizasyonunun kendilerine ait olmadığını bildirdi.
Açıklamada, aracın diğer departmanları olan Transport Taşımacılık bünyesinde kiralık olarak çalıştığı ve ilgili organizasyonda yalnızca ulaşım hizmeti verildiği ifade edildi.
Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına belirtmek isteriz ki, söz konusu tur organizasyonu firmamıza ait değildir. Araç, diğer departmanımız olan Transport Taşımacılık bünyesinde kiralık olarak çalışmaktadır. İlgili organizasyonda yalnızca ulaşım hizmeti verilmiştir. Araç ve şoför, kaza öncesindeki beş gün boyunca istirahat hâlinde olup bu süre zarfında firmamız tarafından araç kullanılmamıştır. Kazanın bireysel bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyoruz. Konuyla ilgili tüm bilgi ve belgeler, devletimizin ilgili birimleriyle paylaşılmıştır.”
Kazayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.