13 ilde Kafes Operasyonu: 42 kişi yakalandı

13 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'KAFES-31' operasyonuyla 12 ülke tarafından haklarında INTERPOL'ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı ile arama kaydı bulunan 42 şahıs yakalandı. Operasyonlar devam ediyor.

13 ilde Kafes Operasyonu: 42 kişi yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı koordinesinde; Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Kırklareli, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Sakarya ve Uşak’ta “KAFES-31” operasyonları düzenledi.

Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, İsveç, Finlandiya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan ülkeleri tarafından haklarında Interpol’ün kırmızı bülten ve difüzyon mesajı (Acil Yakalama Mesajı) ile arama kaydı olan 42 şahıs yakalandı.

Operasyonda yakalanan şahısların, organize suç örgütü üyeliği, yasadışı silah ticareti, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, göçmen kaçakçılığı, nitelikli ve mali dolandırıcılık, soygun ve hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve vergi kaçakçılığı suçlarından arama kayıtları olduğu tespit edildi.

13-ilde-kafes-operasyonu-42-kisi-yakalandi.jpg

1 OCAK’TAN BUYANA 114 KİŞİ YAKALANDI

1 Ocak 2024 tarihinden bu yana, bugün yapılan Kafes Operasyonları ile birlikte kırmızı bültenle aranan 114 şahıs yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine nefes aldırmayacaklarını ve hepsini tek tek "kafesin" içine koyacaklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.