16 katlı binada yangın faciası! Çok sayıda ölü ve yaralılar var

İstanbul'da 16 katlı bir binanın en alt katındaki işletmede yangın çıktı, 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu, 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

16 katlı binada yangın faciası! Çok sayıda ölü ve yaralılar var

Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın en alt katındaki işletmede çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetti. Yangında mahsur kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. İstanbul Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın zemin katındaki eğlence mekanında tadilat kaynaklı olduğu düşünülen yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem alırken, itfaiye yangına müdahale başlattı.

13-katli-binada-yangin-faciasi-cok-sayida-olu-ve-yaralilar-var.jpg

29 KİŞİ CAN VERDİ

Binanın kulüp olarak kullanılan eksi 1 ve eksi 2. katındaki yangına itfaiye ekipleri 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Yangın nedeniyle 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İstanbul Valiliği, çıkan yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

16-katli-binada-yangin-faciasi-cok-sayida-olu-ve-yaralilar-var.jpg

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerinde yaptığı açıklamada "Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Yaralananlar ve ölenler gece kulübündeki tadilatta çalışan kişier. Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018'de de ruhsat yenilenmiş. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Toplam olaydan etkilenen 23 kişi var. 15 yaralı 8 kişi hayatını kaybetti 6'sı ağır." diye konuştu.

16-katli-binada-yangin-faciasi-cok-sayida-olu-ve-yaralilar-var-001.jpg

"YANGINLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Gayrettepe'de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de meydana gelen yangınla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Konuyla ilgili gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz."

16-katli-binada-yangin-faciasi-cok-sayida-olu-ve-yaralilar-var-002.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gayrettepe'de 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

16-katli-binada-yangin-faciasi-cok-sayida-olu-ve-yaralilar-var-003.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yapının güvenliğiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten İBB Başkanı İmamoğlu, içeride inşaat malzemelerinin olduğunu söyledi.

16-katli-binada-yangin-faciasi-cok-sayida-olu-ve-yaralilar-var-004.jpg

5 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi'ndeki bir işletmede çıkan yangınla ilgili soruşturma kapsamında 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gayrettepe Mahallesi'ndeki bir işletmede çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Açıklamasında, çıkan yangına ilişkin soruşturmanın tüm yönleriyle sürdürüldüğünü vurgulayan Tunç, "Yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." ifadelerini kaydetti.

Tunç, olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "İş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

16-katli-binada-yangin-faciasi-cok-sayida-olu-ve-yaralilar-var.webp

Kaynak:AA / DHA / İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.