2022 Konya TOKİ kura sonucu isim listesi, sorgulama ekranı

TOKİ’nin dar ve orta gelirli aileler için yapacağı 2+1 ve 3+1 evler için başvurular sürüyor. TOKİ sosyal konut başvurusunu yapan adaylar ise 2022 TOKİ kura çekilişi ve sonucunu merakla bekliyor. İşte, Konya TOKİ kura sonucu hakkında merak edilenler.

2022 Konya TOKİ kura sonucu isim listesi, sorgulama ekranı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları 14 Eylül 2022 günü itibarıyla başladı.

Türkiye tarihinin en büyük ucuz konut projesinde uygun taksitler ve ödeme kolaylığıyla daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini 31 Ekim tarihine kadar Halkbank, Ziraat Bankası şubelerinden veya e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek.

3+1 ve 2+1 ev başvurularını tamamlayanlar "TOKİ 250 bin sosyal konut kura çekimi ne zaman yapılacak, 2022 TOKİ Konya kura çekilişi ne zaman, TOKİ kura sonucu 2022 - 2023" sorularına cevap arıyor.

İşte, TOKİ kura sonuçları ve isim listesi hakkında merak edilenler.

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

Düşük ve orta gelirli vatandaşlara ev sahibi olma imkanı sunan TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihleri açıklandı. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. e-Devlet Başvuruları 28 Ekim 2022 tarihinde sona erecek.

TOKİ BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

TOKİ Sosyal Konut Projesi 250 bin konut detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Alt ve orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı TOKİ başvuruları, Ziraat-Halk Bankası şubelerinden ve e-Devlet sistemi üzerinden yapılıyor.

TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

2021/03/29/toki-konya-ardiclida-170-konut-satisi-icin-basvurular-bugun-basladi-basvurular-nereye-ve-nasil-yapilacak-003.jpeg

TOKİ KONUT BELİRLEME KURASI NEDİR?

Başvurular, konut tipi (2+1 ve 3+1) ayrımı olmadan, proje bazında yapılıyor. TOKİ’nin başvuru sayfasında, “Hak sahiplerinin konut tipleri ihale yapıldıktan sonra gerçekleştirilecek olan "Konut Belirleme Kurası" ile belirlenecektir.” ifadesi yer alıyor.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ (KONYA 2022-2023) NE ZAMAN YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayın programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurum, 2022'de Kasım ayında etap etap başlayacak kura çekiminin 2023 Mart ayında tamamlanacağını açıkladı.

Bakan Kurum, “81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek.” dedi.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını açıklarken, “608 bin lira en düşük fiyat. Tabi bu fiyata mal etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız yüzde 40 indirimli olanı tercih etti. Önce konut başvurularını alıyoruz. Başvuru aldıktan sonra illere göre noter huzurunda kuraları seçeceğiz. Projeler belli olduktan, temeli atıldıktan sonra sözleşme imzalanıp ödeme yapılacak. Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında "Hak Sahibi Belirleme" kurası çekilecektir.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati TOKİ’nin web sayfasında duyurulacaktır.” ifadelerini kullandı.

2021/07/04/tokinin-1-milyonuncu-konutunun-anahtarini-cumhurbaskani-erdogan-teslim-edecek-2.jpg

TOKİ BAŞVURU ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

TOKİ sosyal konut başvuru ücreti olarak 500 TL olarak belirlendi. TOKİ başvuru ücreti, IBAN aracılığıyla ödenebilecek. Diğer taraftan ödemeler, ATM aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek. Yatırılan 500 TL'lik ücret, kura sürecinin tamamlanması sonrasında eğer kişiye kura isabet etmemişse belirtilen IBAN adresine geri iade edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum