282 projeye 768 milyon TL hibe desteği sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine yönelik değerlendirme süreci tamamlanan 282 adet projenin toplam 768 Milyon TL hibe desteği almaya hak kazandığını açıkladı.

282 projeye 768 milyon TL hibe desteği sağlanacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; IPARD II programı 13. başvuru çağrısı kapsamında "hayvancılık ve gıda işleme sektörlerine" yönelik değerlendirme süreci tamamlanan 282 adet proje toplam 768 Milyon TL hibe desteği almaya hak kazandığını duyurdu.

1,4 MİLYAR LİRALIK YATIRIM EKONOMİYE KAZANDIRILACAK

Yumaklı, “Kırsala yeni yatırımlar kazandırmaya ve istihdam alanları oluşturmaya devam edeceğiz. Ülkesi için üreten tüm girişimcilerimize hayırlı olsun.”

Söz konusu projelerin yatırım süreci tamamlandığında yaklaşık 1,4 milyar TL tutarında yatırım, ülke ekonomisine kazandırılmış olacak.

IPARD PROGRAMI NEDİR?

responsive screensIPARD, Avrupa Birliği (AB) tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) Kırsal Kalkınma bileşenidir. IPARD, Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikalarının uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politika geliştirilmesini desteklemeyi amaçlamaktadır.

IPARD desteğinin 2014-2020 dönemini içeren çok yıllı “Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında uygulanması gerekmektedir. Bu süreçte Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından birlikte finanse edilecek destek programları uygulanacaktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.