3 şehirde at ve eşek eti skandalı! Sucuk, tantuni ve kavurmada çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığının gıda denetimlerinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Güncellenen listede Mersin, Kırklareli ve Manisa’daki bazı işletmelerin ürünlerinde at ve eşek eti tespit edildi.

3 şehirde at ve eşek eti skandalı! Sucuk, tantuni ve kavurmada çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde sürdürdüğü gıda denetimlerinde uygunsuzluk tespit edilen ürün ve firmaları kamuoyuna açıklamaya devam ediyor. Son güncellenen listede et ve et ürünlerine ilişkin tespitler dikkat çekti.

GIDADA HİLE YAPANLAR TEK TEK AÇIKLANIYOR

Bakanlık, 81 ilde gerçekleştirilen denetimler sonucunda uygunsuzluk belirlenen ürünleri “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ile “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar” olmak üzere iki ayrı başlık altında yayımlıyor.

Böylece tüketicilerin satın aldıkları gıdalarda tespit edilen uygunsuzlukların yanı sıra ürün ve işletme bilgileri de kamuoyuna duyuruluyor.

SUCUKTAN LAHMACUNA, PEYNİRDEN ZEYTİNYAĞINA

20 Ağustos tarihli son listede çok sayıda farklı gıda ürünü yer aldı. Tereyağı, peynir, sucuk, kıyma, lahmacun, mantı, pide, kebap, tantuni, etliekmek, zeytinyağı, çay, baharat, ayran ve yoğurt gibi birçok üründe çeşitli uygunsuzluklar tespit edildi.

3 ŞEHİRDE AT VE EŞEK ETİ TESPİT EDİLDİ

Listenin en dikkat çeken bölümü ise et ve et ürünleri oldu. Bakanlığın açıkladığı verilere göre Mersin, Kırklareli ve Manisa’daki bazı işletmelerin ürünlerinde at ve eşek eti tespit edildi.

Söz konusu tespitlerin lahmacun, sucuk, tantuni ve kavurma gibi tüketicilerin sıklıkla tercih ettiği et ürünlerinde yapılması dikkat çekti.

3-sehirde-at-ve-esek-eti-skandali-sucuk-tantuni-ve-kavurmada-cikti

Bakanlık, gıda güvenliğini tehdit eden uygulamalara karşı denetimlerini Türkiye genelinde sürdürüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.