30 bin lira değerindeydi! Polis 20 saat görüntü izleyip buldu, sahibine teslim etti

Aksaray’da bir çiftlikteki 30 bin lira değerinde Malaklı cinsi köpek çalındı. Polis, 20 saatlik görüntü izleyip Martin adı verilen köpeği buldu, sahibine teslim etti. Köpeğin sahibi, daha önce vadettiği yarım altın ödülü, sokak köpekleri için harcayacak.

30 bin lira değerindeydi! Polis 20 saat görüntü izleyip buldu, sahibine teslim etti

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan habere göre; 5 Ekim günü sabah saatlerinde, Aksaray Topakkaya Beldesi Fatih Mahallesi'nde yaşanan olayda, 'Aksaray Malaklısı' adıyla bilinen, büyük kafatası, sarkık dudağı ve heybetiyle dikkat çeken çoban köpeklerinin yetiştirildiği Yaşar Bedenli'ye ait çiftliğe gelen 2 kişi, piyasa değeri yaklaşık 30 bin TL olan erkek köpeği alıp, hafif ticari araca bindirerek kaçtı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

30-bin-lira-degerindeydi-polis-20-saat-goruntu-izleyip-buldu-sahibine-teslim-etti.jpg

POLİS MARTİN İÇİN ALARMA GEÇTİ

Durumu fark eden Bedenli, polise haber verdi. Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Yaşar Bedenli’nin 'Martin' adını verdiği köpeğin bulunması için çalışma başlattı.

20 SAATLİK GÖRÜNTÜ İZLENDİ

Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarından yaklaşık 20 saat görüntü izleyen polis ekipleri şüphelilerden birinin Yasin K. olduğunu saptadı. Yasin K, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, 'Martin' ile birlikte, 2 malaklı köpek, 4 silah, 2 av tüfeği ve çok sayıda motosiklet parçası ele geçirildi, Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

30-bin-lira-degerindeydi-polis-20-saat-goruntu-izleyip-buldu-sahibine-teslim-etti-003.jpg

ÖDÜLÜ SOKAK KÖPEKLERİNE VERECEK

Bulunan köpek, sahibi Yaşar Bedenli'ye teslim etti. Köpeğini bulanı yarım altınla ödüllendireceğini duyuran Bedenli, bu ödülü polis memurlarına vermek istedi. Ancak polis, ödülü reddedip bu paraya sokak köpekleri için mama alıp dağıtması teklifinde bulundu.

30-bin-lira-degerindeydi-polis-20-saat-goruntu-izleyip-buldu-sahibine-teslim-etti-002.jpg

“ÇOCUKLARIMIZ GİBİ…”

Köpeği bulunduğu için mutlu olduğunu belirten Bedenli, şunları söyledi:

“Köpeğimin bulunmasında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sağ olsunlar çok ilgilendiler. 4 gün içerisinde köpeğimi bularak bana teslim ettiler. Köpeğimi bulana yarım altın sözü vermiştim. Şimdi bu sözümü sokak köpeklerine yarım altın parasınca mama alarak dağıtacağım. İnşallah kaybolan tüm köpeklerimiz bulunarak sahiplerine teslim edilir. Köpeklerimiz bizim çocuklarımız gibi, severek büyütüyoruz onları. Bulunması beni çok mutlu etti. Çok üzülmüştüm. Emniyet ekiplerine teşekkür ediyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Martin'i biraz aç bırakmışlar. Bizlerden çekiniyor şimdi. 5-10 güne kadar kendine gelir köpeğim.”

30-bin-lira-degerindeydi-polis-20-saat-goruntu-izleyip-buldu-sahibine-teslim-etti-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.