30’u çocuk 52 kişi hastanelik olmuştu! Bakan Koca sebebini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bolu’da içme suyundan etkilenen 30’u çocuk 52 kişinin hastaneye kaldırıldığını, 10 kişinin yoğun bakımda tutulduğunu açıkladı.

30’u çocuk 52 kişi hastanelik olmuştu! Bakan Koca sebebini açıkladı

Bolu merkeze bağlı Yuva köyünde yaşayan 20 kişi, kusma ve bulantı şikayetiyle hastaneye başvurmuştu.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, “Bolu’nun Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen 30 çocuk ve 22 yetişkin hastanelere nakledilmiştir. 31 kişinin tedavisi tamamlandı. 10’u yoğun bakımda olmak üzere, 21 kişinin tedavisi sürüyor. Çaydurt Yuva Köyü sakinlerine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

30u-cocuk-52-kisi-hastanelik-olmustu-bakan-koca-sebebini-acikladi.jpg

VALİLİK AÇIKLAMASI

Valilikten yapılan açıklamada ise, Yuva köyünde zehirlenme şüphesi yaşandığına dair bazı haber siteleri ve basın yayın organlarında yer alan haberlere ilişkin bilgilendirme yapılması gereği duyulduğu belirtilmişti.

Açıklamada, bazı çocuklar ve yetişkinlerin karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına müracaat ettiği aktarılmıştı.

Valilikçe 16 Temmuz'da konuyla ilgili ivedilikle inceleme başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"Zehirlenme şüphesi üzerine vatandaşlarımıza yapılan tetkik ve değerlendirmeler sonucu 8 vatandaşımızın tedavisi ilimizde devam etmekte olup, 12 vatandaşımız tedbir amaçlı çevre illerde bulunan sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın tedavi süreçleri yakinen ve titizlikle takip edilmektedir."

30u-cocuk-52-kisi-hastanelik-olmustu-bakan-koca-sebebini-acikladi-001.jpg

Açıklamada, incelemelerin yapılması için İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Gıda Kontrol ve Laboratuvar Müdürlüğü ekiplerince su deposu ve şebeke suyu ile gıdalardan numuneler alındığı, köyde geniş kapsamlı tarama yapıldığı ifade edilmişti.

Vatandaşların şikayetlerinin su kaynaklı olma ihtimaline karşı suların kaynatılarak kullanılması hususunda sağlık birimlerince uyarılar yapılarak vatandaşların da bilgilendirildiğine değinilen açıklamada, ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde inceleme ve araştırmaların devam ettiği kaydedilmişti.

30u-cocuk-52-kisi-hastanelik-olmustu-bakan-koca-sebebini-acikladi-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.