6 kardeşe ait 6 evde yangın çıktı! Ekipler seferber edildi

Kastamonu’da 6 kardeşe ait yan yana bulunan 6 evde yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sürerken, 1'i dumandan etkilenen 1'i de ayaklarından yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

6 kardeşe ait 6 evde yangın çıktı! Ekipler seferber edildi

Cide ilçesi Kovanören köyünde çıkan yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yangında; Şerafettin, Ekrem, Bayram, Mustafa, Recep ve Fatma Demir kardeşlere ait olan ve yan yana bulunan 6 ev kullanılamaz hale geldi.

2 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Söndürme çalışmalarının sürdüğü sırada dumandan etkilenen Sezgin Demir ve ayaklarından yaralanan Mustafa Demir Cide Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

6-kardese-ait-6-evde-yangin-cikti-ekipler-seferber-oldu.jpg

YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU ÇIKTIĞI İDDİASI

Henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangının kısa sürede büyümesi üzerine çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri sevk edildi. Cide, Şenpazarı ve Doğanyurt ilçe belediye ekipleri ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor. Köy sakinleri yangının yıldırım düşmesi sonucu çıktığını öne sürdü.

'DEVLET OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ SEFERBER EDECEĞİZ'

Çalışmaları incelemek üzere bölgeye gelen Kastamonu Valisi Avni Çakır, yaptığı açıklamada, devlet olarak her türlü imkanı seferber edeceklerini belirtti. Çakır, yaptığı açıklamada, "Bu gece saat 23.30 sularında yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktığı yönünde vatandaşlarımızın ifadesi var. Yangının çıkış sebebi detaylı incelemeden sonra netleşecek. Maalesef yangın, rüzgarın etkisiyle kısa süre içerisinde 6 eve sirayet etti. Bunlardan üç tanesi şuan için tamamen kullanılamaz hale geldi, 3 tanesinde de kısmi bir zarar var. Allah'a şükür ki herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Ayrıca vatandaşlarımızın hayvanları da zarar görmedi. Şimdi burada hem ilçe kaymakamımız hem AFAD müdürümüz hem de muhtarımızla gerekli görüşmeleri yaptık. İlk etapta vatandaşlarımızı yakınlarının yanında ve köylerde boşalan binalarda ikametlerini sağlayacağız. 3 tane evimizin de onarımını seri şekilde yapıp, vatandaşlarımızın mağduriyetlerini en kısa zamanda gidereceğiz. AFAD'taki arkadaşlarımız yarın sabah hasar tespit çalışmalarına başlayacaklar. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek amaçlı her türlü imkanı seferber edeceğiz. İnşallah vatandaşlarımızın yarasını en kısa sürede devlet olarak saracağız." dedi.

6-kardese-ait-6-evde-yangin-cikti-ekipler-seferber-oldu-001.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.