750 milyon liralık vurgun yapan şebekeden 'çoban oyunu'

İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonda yediemin otoparklarından sahte evraklarla çıkardıkları hacizli araçları satan 27 kişi yakalandı. 750 milyonluk vurgun yapan şebekenin 7 aracı çobanlık yapan bir kişinin üzerine yaptığı belirlendi.

750 milyon liralık vurgun yapan şebekeden 'çoban oyunu'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 'Suç işlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık ve Görevi Kötüye Kullanma' suçları ile çalıntı ve change araçların ele geçirilmesi ve faillerinin tespit edilip yakalanmasına yönelik yeni bir çalışma yaptı.

ÖNCEDEN BELİRLENEN ARAÇLARIN İHALESİNİ YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERDİLER

Suç örgütü üyelerinin, tescil kayıtlarında haciz ve yakalama şerhi bulunması sebebiyle Türkiye genelinde bulunan otoparklara çekilen özellikle lüks araçların icra müdürlüğü eliyle ihale yapılmış gibi göstererek Türkiye Noterler Birliği'ne resmi yazılar yazıkları belirlendi.

Örgüt üyelerinin, yazılan resmi yazılarla noterliğe giderek kendi adlarına tescil ettirdikleri araçları otoparktan çıkarttıkları, dikkat çekmemek ve yasa gereği aracın eski sahibine iade olmaması için yine örgüt üyeleri adına ikinci kez el değiştirdikleri belirlendi.

Örgüt üyeleri daha sonra kamu kurum ve kuruluşlarını aracı olarak kullanıp araçları iyi niyetli üçüncü şahıslara satarak dolandırdıkları tespit edildi.

750-milyon-liralik-vurgun-yapan-sebekeden-coban-oyunu.jpg

7 ARACI ÇOBANIN ÜZERİNE YAPTILAR

Yapılan çok yönlü incelemede, 750 milyon liralık vurgun yapan şebeke üyelerinin aralarında lüks araçların bulunduğu 7 aracı ise para karşılığı H.I. isimli bir çobanın üzerine yaptığı anlaşıldı.

27 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan çalışmalar neticesinde bu yöntemlerle 53 ayrı dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri tespit edilen 27 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli Diyarbakır, İzmir, Manisa, Mersin, Bilecik, Kocaeli ve Kırıkkale illerinde operasyon gerçekleştirildi.

750-milyon-liralik-vurgun-yapan-sebekeden-coban-oyunu-001.jpg

Aralarında icra memuru, zabıt katibi ve noter çalışanı gibi 7 kamu personelinin de bulunduğu 27 şüpheli yakalandı.

Operasyonlarda 31 aracın otoparklardan çıkartılmadan satışı önlenirken, 22 aracın tescil yapılarak satıldığı ve otoparklardan çekiciyle çıkarıldığı tespit edildi.

750-milyon-liralik-vurgun-yapan-sebekeden-coban-oyunu-002.jpg

14 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Satılan araçlardan 18 tanesi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi. 2 şüpheli serbest bırakılırken, 11'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Aralarında icra müdür yardımcısı O.K.'nın bulunduğu 14 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.