Altın 5955.187
BIST 11316.91
Dolar 42.8064
Euro 50.278
Sterlin 57.3275

8 öğrencisini istismar eden öğretmenin cezası belli oldu

Kastamonu’da görev yaptığı ilkokulda 8 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan sınıf öğretmeni A.Ç.’nin cezası belli oldu.

8 öğrencisini istismar eden öğretmenin cezası belli oldu

Demirören Haber Ajansı’nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Kastamonu'nun İnebolu ilçesindeki bir ilkokulda görev yapan sınıf öğretmeni A.Ç., 8 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı.

A.Ç. hakkında, birden fazla çocuğa yönelik 'cinsel istismar' ve 'müstehcenlik' suçlarından İnebolu Ağır Ceza Makemesi'nde dava açıldı. 12 Aralık'ta görülen karar duruşmasında savcı mütalaasını sundu.

Mütalaada sanığın 8 çocuk mağdura yönelik ayrı ayrı cinsel istismar eylemleri gerçekleştirdiği, eylemlerin zincirleme şekilde işlendiği ve bazı mağdurlara müstehcen içerikler gösterildiği belirtildi.

Mütalaada; mağdur çocukların istikrarlı ve birbiriyle uyumlu beyanları, öğrenci, veli ve öğretmen tanık anlatımları, okul kameralarına ait görüntüler, sanıktan ele geçirilen dijital materyallerdeki cinsel içerikler ile adli görüşme ve adli raporların delil olarak dosyaya girdiği belirtilerek, cezalandırılması talep edildi.

8-ogrencisini-istismar-eden-ogretmenin-cezasi-belli-oldu

“VELİLERE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” DEDİ

Duruşmada söz alan mağdur aileleri ve avukatları, savcılık mütalaasına katıldıklarını belirterek, sanığın üst sınırdan cezalandırılmasını isterken, sanık A.Ç. ise çocuklara yönelik istismar iddialarının gerçeği yansıtmadığını, beyanların yanlış anlaşıldığını öne sürerek, "Beraatımı talep ederim, velilere hakkımı helal etmiyorum" dedi.

8-ogrencisini-istismar-eden-ogretmenin-cezasi-belli-oldu

65 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanık A.Ç. hakkında 8 çocuk mağdur yönünden 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Müstehcenlik', suçlarından toplamda 65 yıl hapis cezasına hükmetti.

Mahkeme, sanığın yargılama sürecindeki tutumu, suçun ağırlığı ve mağdurlar üzerindeki etkisini dikkate alarak takdir indirimi uygulamadı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.